(2 spelare eller 2 lag)


Spelet går ut på att kasta så mycket poäng som möjligt medan din motståndare kastar på bullen. När han eller hon träffat 10 bullar (röd = 2 träff) så byter ni och du kastar på bullen medan din motståndare kastar poäng. Om du börjar på bullen är ditt mål naturligtvis att träffa 10 bullar så fort som möjligt. När du sen kastar poäng är ditt mål att kasta mer poäng än din motståndare gjorde innan han hinner kasta 10 bullar.

Man middlar om vem som börjar. Den som vinner middlingen väljer om den vill börja med att samla poäng eller att kasta på bullen. När man kastar poäng får man bara poäng för tripplar, dubblar och enkelnummer i stora fälten mellen tripplarna och dubblarna (fälten mellan trippeln och bullen ger inga poäng). Om den som kastar poäng träffar bullen räknas får den som går på bullen tillgodoräkna sig den. Det samma gäller för den som kastar på bullen. Om han träffar trippel, dubbel eller däremellan får den som kastar poäng tillgodoräkna sig de poängen. Vinner gör den som först får 10 bullar och har mest poäng.

Om du är bra på tripplar är det ju det snabbaste sättet att få mycket poäng. Risken är ju dock att du inte får några poäng alls om den sitter i lilla fältet mellan trippeln och bullen. Går man på 20 får man alltså inte kasta för lågt och om man går på 19 är det inget bra att kasta för högt. Så det är en avvägning om man skall gå stenhårt på tripplarna. 3 träff i stora 20-fältet är ju alltid 60 poäng.

Om man vill göra det lite svårare i största allmänhet kan man låta den som kastar poäng bara få tillgodoräkna sig poäng över 60. Så 43, 45, 55, 60 eller vad du vill ger inga poäng alls. Kastar man 80 poäng får man 20 och kastar man en hundring får man 40 poäng. Kastar man 20, 20 grönbulle får man 5 poäng men motståndaren får ju samtidigt ytterligare en bulleträff enligt reglerna ovan.
Om den ena är betydligt duktigare än den andra kan man tillämpa den regeln på bara den bättre spelaren. Den lite sämre kan få tillgodoräkna sig alla poäng han kastar i rätt fält.

Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program