(2-8 spelare)


I vissa regioner börjar man på 25 och i vissa på 27. Det var den förra BDO-världsmästaren Bob Anderson som kom på "27" och sen har andra med tiden ändrat den lite och kallar den för "25". Spelet går ut på att gå runt tavlan på dubblarna, precis som en vanlig dubbelklocka, fast med poäng för varje dubbel och minus för varje missad dubbel.

Man middlar om vem som börjar. Alla startar på 25 poäng (eller 27) och kastar tre pilar på varje dubbel från 1 till 20 och till sist på bullen. Om du träffar en dubbel - eller flera - lägger du till den summan till dina 25 (eller 27) poäng. Får du exempelvis två dubbel 6 lägger du till 24 poäng. Om du inte träffar rätt dubbel med någon av dina tre pilar drar du av summan av en dubbel från dina poäng. Missar du exempelvis dubbel 15 drar du av 30 poäng. Hur det än går försöker du på nästa nummer i ordningen nästa gång det är din tur. Om din poängsumma kommer ner under noll är du ute ur spelet. Vinner gör den som har mest poäng när man gått runt hela tavlan.

Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program