(2-8 spelare)


Ett nästan löjligt enkelt spel, men det kan bli riktigt spännande om man är något så när jämna.

Den som börjar kastar på vita nummer medurs med början på 1. (1-4-6-15 osv) Spelare nr. 2 kastar på svarta nummer moturs med början på 20. (20-12-14-8 osv) Man kastar tre pilar på på varje siffra. Man byter alltså inte siffra bara för att man träffat den. Med andra ord består varje spel av 20 kastomgångar, 10 på svart och 10 på vit. Man får 1 poäng för enkel, 2 för dubbel och 3 för trippel. Bullen är inte med i spelet och missar man sin siffra blir det inget "straff" men heller inga poäng. man kan alltså få allt mellan 0 (tre miss) och 9 poäng (tre tripplar) per siffra/kastomgång. Man går tavlan runt till 5 respektive 18. Man spelar två gånger så båda får kasta på både svarta och vita fält. Mest poäng efter att båda gått runt på både svart och vitt vinner.

Det här spelet går alldeles utmärkt att spela som dubbel på 4 personer. Då kastar ena laget sina 6 pilar i ett svep innan det andra laget kastar sina.

Vill man kan man här - liksom i många andra spel - göra det lite svårare för sig genom att lägga till lite "snubbeltrådar":

  1. Missar man med alla tre pilarna på en siffra halverar man sin totalpoäng.
  2. Endast tripplar och dubblar ger poäng. Enkla räknas som miss.
  3. Minuspoäng om man träffar en sidosiffra.

Det går säkert att hitta på fler "extraregler". Det beror ju på hur duktiga ni är.

Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program