(2 spelare)
(Även känt som "SPUTNIK")


Ett extremt enkelt spel, rent regelmässigt. Man börjar från vänster. En börjar vid X och en vid O. Sen skall man träffa det som står i rutorna och den som kommer först till D1 vid "UT"-rutan till höger eller stänger in sin motståndare så han inte kan komma åt den har vunnit.

B betyder rödbulle och 25 betyder grönbulle. Skall man ha grön räknas INTE rödbullen eller tvärtom. Om man tänker sig att du börjar vid krysset skall du alltså träffa röd- eller grönbulle. Inte trippel 20. Man får inte vandra lodrätt över de svarta prickarna utan bara snett uppåt eller nedåt. Sen kryssar du bara de rutor du passerar i takt med att du träffar det som står i dom. Motsvarande gör din motståndare ringar runt de rutor han eller hon träffar.

Ytterligare regler:
1: Om du börjar med X och börjar med rödbulle och trippel 20 skall du nästa gång ha antingen dubbel 18 eller dubbel 19. Dubbel 17 som ligger rakt till höger får man alltså inte gå på eftersom den har en svart prick emellan sig och den ruta du står på.
2. Om du går vidare snett neråt höger (Rödbulle, T20, D19, D16, D15, D14, D11 och T9) innan din motståndare kommit så långt så har du stängt in honom och spelet är slut, du har vunnit. Han/hon kan ju inte längre komma åt "UT"-rutan, det kan bara du. Alltså vinner du utan att gå ända upp till "UT". Alltså är inte det här alltför kul att spela om spelarna är väldigt ojämna.

Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program