(2-8 spelare)


Ett mycket simpelt spel regelmässigt. Men det är ett utmärkt spel för att träna dubblar, tripplar, bulle och specifika enkelnummer.

Man börjar på valfri dubbel. När man väl får en sådan skall man vandra diagonalt från den dubbeln och över till dubbeln mittemot den du träffade.

Dvs. om du får dubbel 12 så skall du kasta i tur och ordning; "stora" enkel 12 (mellan dubbeln och trippeln), trippel 12, "lilla" enkel 12 (mellan trippeln och bullen), grönbulle, rödbulle, grönbulle igen, "lilla" 2:an (mellan bullen och trippeln), trippel 2, "stora" enkel 2 (mellan trippeln och dubbeln), och slutligen dubbel 2.

Alltså: Får du D20 går du ner till D3. Får du D6 går du åt vänster rakt över till D11. Får du D14 går du snett neråt höger till D10. Capiche?

Den som kommer först tvärsöver vinner. Busenkelt.

DOCK: Här finns det inget som heter frirundor om man träffar "rätt" med alla tre pilarna. Man kastar sina tre och sen är det nästa mans tur.

Vissa har ju lite lättare att träffa rätt i höjdled, dvs. man kastar på trippel 20 och är väldigt ofta rätt i höjd fast det kanske blir mycket trippel 1 och 5. Då skall man försöka "promenera" i sidled (8 till 13/13 till 8, 11 till 6/6 till 11 eller 14 till 10/10 till 14) för då har man "höjden" på tavlan inne. Om man däremot är bra på att kasta "rakt" och oftast träffar 20 när man kastar på den fast pilarna träffar lite hur som helst i höjdled, skall man gå lodrätt (5 till 17/17 till 5, 20 till 3/3 till 20 eller 1 till 19/19 till 1) eftersom man då har lättare att träffa den lodräta "strängen" man skall gå på.

Du kommer nämligen snart att märka att den "lilla" delen av enkelsiffran mellan trippeln och bullen inte är fullt så enkel att träffa som man kan tro.

Ett litet tillägg för den som är pedant: när man kommer till grönbullen så skall man ju ha grön, röd, grön. Men naturligtvis spelar det ingen roll på vilken sida om rödbullen man träffar. Går du från D11 till D6 kan båda gröna sitta varsomhelst till höger eller vänster om, under eller ovanför rödbullen rent fysiskt. Det viktiga är ordningen. (grön, röd, grön)

Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program