(2 spelare/2 lag)


Ett enkelt spel att lära sig. Det handlar om att dela upp tavlan i två delar och att eliminera de nummer som inte är dina (eller era om ni spelar lagspel).

Som vanligt middlar man om vem som börjar. Man skriver ner följande nummer lodrätt i var sin kolumn med spelarens eller lagets namn ovanför resp rad:

I ena kolumnen skriver man 11, 14, 9, 12, 5, 20, 1, 18, 4 och 13.
I andra kolumnen skriver man 6, 10, 15, 2, 17, 3, 19, 7, 16 och 8.

Varje spelare turas om att eliminera den andras nummer. Varje gång man träffar en siffra kryssar man för den på pappret. Vinner gör den som träffar motståndarens sista - ej förkryssade - nummer. Naturligtvis är det inte så lätt som det låter: Skulle du träffa ett av dina egna nummer så skall den också kryssas, vilket naturligtvis hjälper din motståndare.

Är ena spelaren klart sämre kan man låta denne ha hela tårtbiten på varje nummer (lilla och stora enkelnumret, trippeln och dubbeln) medan den bättre måste träffa en eller flera av dem beroende på hur mycket bättre han eller hon är. Ex.vis en nybörjare mot en amatör; nybörjaren har hela siffran medan amatören måste träffa lilla tårtbiten eller trippeln. En amatör mot en expert; amatören har stora enkelnumret och dubbeln medan experten måste träffa trippeln. Osv.

Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program