(2-833 spelare)


Det absolut vanligaste spelet för icke elitspelare, speciellt på krogen efter ett par öl när alla tror att dart är en fjantig lek som bara kräver att man är tillräckligt full. Det finns en variant på detta i England som heter "Castle" (Slott). Den finns här.

Man kan vara så många man orkar. Varje spelare kastar först ett kast med "fel" hand, alltså den hand man normalt inte kastar med för att bestämma sin siffra. Alla spelare måste ha olika siffror, högst siffra börjar. Man skall försöka uppnå fem poäng på "sin" siffra, trippel = 3 träff, dubbel = 2 träff, enkelnummer = 1 träff.

När man uppnått fem poäng är man "killer" och skall försöka kasta på motspelarnas siffror för att sänka deras poäng. Det gör man på samma sätt fast nu får motståndaren minus för varje träff i stället. Trippel minskar med 3 och dubbel minskar med 2. Lyckas man få ned en spelare på noll är den spelaren ute men skulle man råka kasta på sin egen siffra när man redan är killer (dvs har fem poäng) blir man "tjock" och är ute ur spelet. Samma sak om man inte har träffat sin egen siffra en enda gång när nogon annan blir killer.

Dock skall alla få chansen att kasta en gång när spelet börjar så man kan inte vinna direkt genom att som första spelare kasta fem träff på sitt eget nummer. Men om någon i det läget missar sitt nummer helt på sina första tre pilar är man ute.

  • Alla är killer redan från start.
  • Om man träffar sitt eget nummer när man är killer kan man få börja om på noll i stället för att bli utslagen.
  • Om någon i gänget är duktig med båda händerna kan man skriva ner 20 siffror på varsitt papper och lotta eller dra numret för att förhindra att en tvåhänt spelare konstant träffar sitt favoritnummer.

    Detta är en engelskt variant på killer som heter "Castle" ("Slott"). Grundreglerna är likadana. Man avgör siffran med "fel" hand. Sen skall man ha 15 träff i sin siffra. Enkel = 1p, dubbel = 2p och trippel = 3p. Men här kan man ge sig på sina motståndares siffror ("slott") när som helst under spelet. Man kan dock inte slå ut sin motståndare genom att träffa en trippel när de har två träff kvar. Man vinner inte genom att nolla sin motståndare utan genom att själv komma upp i 15 träff på "sin" siffra.  • Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program