(2-833 spelare)Man skall vara först med att stänga numren 1-9. Ett Cricket-liknande spel som kan ta slut på 9 pil - om man är duktig.

Man skriver ner siffrorna 1-9 på ett papper. Man får kasta på vilka nummer man vill (fast det är förstås bara 1 till 9 som räknas). Man behöver heller inte kasta alla tre pilarna på samma nummer. Precis som i Cricket gör man (/) vid en träff, (X) vid två och (O) vid tre. Som du förstår skall man alltså ha tre träff i varje nummer för att stänga det. Som vanligt är dubblarna två och tripplar tre träff.

Det unika med det här spelet är att allt över tre träff i ett nummer måste ges till en av dina motståndare. Det betyder att om du går på ett nummer och får enkel och trippel så har du fyra träff, dvs en träff som du inte får räkna utan måste ge bort. Träffar du två enkla och sen en trippel har du två "extra"-träffar. Den/de måste dock kryssas av i samma nummer hos den som får den som numret du träffade. Här kan man - innan spelet börjar - välja ett av flera alternativ:

  • Man kan ge den/de till den som ligger sist i hela tävlingen.
  • Man kan ge den/de till den som har minst träff på just det numret.
  • Man kan ge den/de till nästa man i kastordningen.
  • Den som kastade den/de "extra" träffen/träffarna får bestämma vem som skall få den/de.

    OBS: Poängen kan inte ges till någon som vinner hela spelet med dem. Man måste vinna av egen kraft.

    Om man har möjligheten att välja vem man vill ge poängen till bör man inte nödvändigtvis ge den till den som ligger sist. Man kan ge den till en som man vet har lätt för den i stället för någon som kanske inte gillar det numret och som kanske får jobba lite för att träffa tre gånger i det numret. Låt honom jobba med det numret och ge det till någon som kanske inte ligger sist, så har du kanske en mindre att se upp med.

  • Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program