(2-833 spelare)


I det här spelet gäller det att kasta kombinationer som bildar summan 20. Det kan till exempel vara 5 + 15 med två pilar eller kanske 3 + 10 + 7 med tre pilar. Man får en poäng för varje korrekt placerad pil. Om en pil hamnar i dubbel eller trippel ger den pilen två respektive tre poäng. Den vanligaste inledningen är att kasta första pilen mot rödbullen eller grönbullen, detta ger nämligen rätt att kasta återstående pilar i ruta 20 mot dubbel poäng. Pil nummer tre efter en lyckad kombination får också kastas i ruta 20 mot dubbel poäng. I alla lägen ger grönbullen 3 poäng och rödbullen 5 poäng.

En inledande pil i ruta 20 ger endast enkel poäng och endast om den åtföljs av giltig kombination eller pil i rödbullen/ring. Kastade kombinationer över summan 20 ger inga minuspoäng, det är bara riktiga kombinationer som är intressanta. Den som först når upp till 20 poäng vinner spelet. Det finns olika taktiker att använda. Somliga föredrar att kasta två pilar mot bullen (när den första missar). En del specialiserar sig på att skjuta två pilar i ruta 10 innan de kastar mot 20. Var och en får nog försöka hitta den taktik som är bäst för en själv. Tjugo är enligt min åsikt kungen av dartspelet, enkelt men svårbemästrat.

Allt om mitt favoritlag Förolämpningar i form av E-kort Humor i kubik, Grodor, citat, historier, språkligt mm. Mina tecknade favoritserier Min favoritmusik och musiker Allt om det kultförklarade bilprogrammet Top Gear 2002-2015 Allt om världens roligaste tv-program