Här är min sida med runt 1700 cyniska, sarkastiska, hånande, uppmuntrande, sexuella, ironiska, fräcka och tänkvärda e-kort inklusive en drös mer eller mindre bra raggningsrepliker som du kan spara om du vill och skicka till vänner eller ovänner eller posta på diverse sociala medier.

Det gemensamma för dessa e-kort är att de är roande. Många av dessa är hämtade från "Rotten E-cards" och "Some E-cards", som är två sajter där du kan läsa folks publicerade alster och dessutom göra egna. De flesta som kommer därifrån har jag översatt till svenska. Längst ner i de flesta kategorierna finns det ofta några öoversättbara kort som jag då förstås inte översatt, men de är så bra att jag vill ha med dem ändå. I dag förstår nog de flesta engelska.

Exempelvis finns det en som säger "Sorry, your reality check must have bounced", vilket ordagrant betyder "Din verklighets-check har spärrats". Andemeningen är att du inte har kontakt med verkligheten, du svävar i det blå, du har tvärfel. Det är meningen att vara dubbeltydigt. Jag tycker den är skitkul.
Att ha koll på verkligheten heter ju "Reality check" på engelska, men check betyder ju även samma som i Sverige. (För er som är så unga att ni aldrig sett nån så är en check ett papper man löste in mot kontanter på banken. De var lika vanliga som smartphones förr i tiden, innan bank-ID uppfanns). Men det blir ju totalt omöjligt att översätta eller göra en svensk variant på. Då blir det typ "Din verklighets-check har spärrats" eller nåt liknande och det är ju varken kul, sarkastiskt eller ironiskt. Det är ju bara ett uttryck som inte ens finns i det svenska språket. Alltså ingen idé att översätta...

En av mina absoluta favoriter bland dom oöversättbara ligger under "Sarkasmer & ironier/relationer & kvinnor";
"Sex between 3 people is a threesome. Sex between 2 people is a twosome. Now I understand why people call you handsome".
Den är grymt bra tycker jag... och fullständigt omöjlig att översätta.

Så är det någon du gillar så är det bara att högerklicka på bilden och välja "Spara som..." och spara den till din hårddisk. Då sparas de i originalstorleken som är ca 420 x 295 pixlar.

Det finns en massa liknande förolämpningar och "one-liners" på min stora humorsida. Ex.vis under under "Språkligt/Förolämpningar", "Listor och guider/Fårskallar, idioter, imbecilla och puckon", under "Historier/Epic one-liners" och lite överallt under "Citat".

• Favoriter. Detta är precis som det låter; mina favoritkort uppdelade i underkategorierna humoristiskt, sarkasmer och ironier, sexuellt, tänkvärt och raggningsrepliker.

• Humoristiskt. Kort som inte riktar sig till någon personligen. Om den gör det är det oftast riktat mot en själv. Denna kategori är uppdelad i arbete, attityd, don't-give-a-fuck (ung. "vem bryr sig?"), drycker, familjeliv, högtider, idioter, kärlek, omskrivningar, relationer & kvinnor, sexuellt, skitsnack, sociala medier, vänskap och övriga allmänna.

• Raggningsrepliker. En kategori med både nya och klassiska raggningsrepliker. Det finns allt från underfundiga, balla, sexistiska och roliga till egenkära, usla och skrattretande. Det de har gemensamt är att de på ett eller annat sätt är roande.

• Sarkasmer & ironier. Kort som riktar sig till någon speciell, inklusive en själv. Denna kategori är uppdelad i samma kategorier som den humoristiska delen ovan. De som tilllkommer är ass (som förstås handlar om idioter och rövhål), galenskap, håll tyst, personlighet, elakt sexuella, stick och brinn och kategorien "Vissa människor..." som lika gärna kunde hamnat under "Omskrivningar"; Ja, läs själv så förstår du.

• Mycket fräckt! Vissa är DEFINITIVT inte rumsrena. Är du känslig ska du kanske hoppa över denna kategori.

• Tänkvärt. Dessa är varken humoristiska, sarkastiska eller cyniska. En del är förstås lite ironiska, men det ligger en hel del sanning bakom dom. Klart tankeväckande.