...eller "ursäkta min dåliga franska"

SYMPTOM: ORSAK: ÅTGÄRD:
Drinken varken smakar eller värmer. Skjortan är blöt. Du har inte munnen öppen när du dricker eller du sätter glaset till fel del av ansiktet. Köp en ny drink och träna framför spegeln. Öva tills du behärskar tekniken.
Drinken varken smakar eller värmer. Glaset är tomt. Försök hitta någon som bjuder på en ny drink.
Drinken är ovanligt klar. Fötterna känns kalla och fuktiga. Du håller glaset i fel vinkel. Vänd på glaset så att öppningen riktas mot taket.
Fötterna känns varma och fuktiga. Du har delvis mist kontrollen över kroppen. Leta upp en hund som du kan skylla på. Kräv en drink i ersättning av husse.
Baren är suddig. Du tittar genom botten på glaset. Försök hitta någon som bjuder på en ny drink.
Baren gungar. Du sitter i korsdrag. Sätt dig i ett hörn eller träd stolsryggen innanför tröjan.
Baren flyttar på sig. Du håller på att bli utburen. Försök ta reda på om du bärs till en annan bar. Skrik annars högt att du håller på att bli kidnappad.
Det har plötsligt blivit mycket folk i baren. Du har börjat se dubbelt. Blunda med ena ögat.
Väggen mittemot är avdelad med takbjälkar och lampor sticker ut. Du har fallit baklänges. Om glaset inte är tomt så ligg kvar. Be annars om hjälp att komma till bardisken igen.
Det har blivit taskig utsikt och du har fimpar och grus i munnen. Du har fallit framlänges. Se "fall bakåt", ovan.
Sängen känns hård, kall och blöt när du vaknar. Du kan inte känna igen dig. Du har sovit i rännstenen. Försök se på klockan om baren är öppen. Om inte så somna om.
Allt börjar mörkna. Baren håller på att stänga. Bli hysterisk.