30 Februari 279 f.kr
Första gången någon kunde bevisa att det här datumet faktiskt inte finns. Den Romerske prefekten Rustifix började misstänka att det var nåt som var fel eftersom hans bror som var född på detta datum inte hade haft en enda födelsedag på over 50 år.

2 Juli 1708
Ungefär 1700 år sen vissa påstår
att Jesus föddes.

2 Juli 1711
Fortfarande ungefär 1700 år sen
vissa påstår att Jesus föddes.

25 April 1749
Första uppslagsverket gavs ut på ett
litet förlag som var beroende av att det
blev en succé för att inte gå i konkurs.

26 April 1749
Hela första upplagan av uppslagsverket fick
skrotas då det visade sig att författaren
hade glömt orden "Ordbok", "Förlag" och "Succé".

7 Februari 1803
3 år, 1 månad och 7 dagar
sen förrförra hundraårsskiftet.

11 Mars 1834
2 år och 5 månader sedan 14-åriga Joshua Pilkington förkastade sin uppfinning att sätta hjul på en stol eftersom hans mammas kommentar var; -"Kan du inte sitta still ens när du sitter kanske du behöver gå på toaletten."

1 April 1851
Första och enda gången som man försökte sig på ett aprilskämt som innebar att man skulle trä en nylonstrumpa över grammofonen för att det skulle bli lättare att urskilja dom färgade sångarna, eftersom ingen förstod poängen.

5 Augusti 1889
Hitler föds.

6 Augusti 1889
9 månader och 1 dag sedan Herr och fru Hitler nästan ändrade världshistorien utan att veta om det. Just den kvällen när lille Adolf blev till var pappa Hitler millimetrar från att bli ihjälsparkad av en folkilsken häst när han hade gått för att handla trädgårdsgödsel hos den lokale bonden. Han blev inte träffad eftersom han i samma sekund som hästen sparkade bakut, böjde sig ner när han upptäckte att skosnöret gått upp, så sparken swishade precis förbi hans huvud.

Han gick sen hem, glad och lyckligt övertygad om att det var ödet som sett till att han inte blev ihjälsparkad. Därmed såg han samtidigt till att bli medskyldig till 20 miljoner människors död 50 år senare. Hade han vetat om det hade han förmodligen inte flyttat sig en millimeter när hästen sparkade.

6 December 1899
Första gången man hörde talas om Y19K-problemet som innebar att all korrespondens man skrev efter den 31 December 1899 kunde bli väldigt kluddigt om man glömde att man skulle skriva 19-hundra istället för 18-hundra. Tippexet var nämligen inte uppfunnet än.

23 Juni 1900
1 år sedan Aftonbladet hade en omröstning om vad nittonhundra-talet skulle kallas för. "Nittonhundra-talet" vann.

30 Oktober 1934
Yamamoto Hitachi kommer på en metod att spela in TV-program på en magnetremsa. Idéen slår inte igenom då ingen vet vad en TV är.

31 Augusti 1939
2:a världskriget hade kunnat ta en helt annan vändning om inte Hitler, som var dyslektiker långt innan nån visste att det ens var en sjukdom hade kunnat tyda sina egna kråkfötter på dagens "kom-ihåg-lista"; Glöm inte att du skall hålla tal. "Inta (talar-)stolen och ockupera de nordligaste ledamöternas intresse och övertyga dem om att du är rätt man att leda kampen mot inflationen". Nu tolkade hans alzheimerdrabbade hjärna det som att inte glömma att "Inta Polen, ockupera Norden och övertyga dem om att du är rätt man att leda ockupationen". När han läste memot tyckte han det lät som en lysande idé. Tänk att han hade glömt bort det. Han som hade tänkt att gå och lägga sig tidigt i kväll och mysa med det senaste numret av Kalle Anka....

9 September 1939
Sista gången Hitlers politiska motståndare syntes till. De hade undrat hur hans plan för att bekämpa inflationen såg ut då han inte nämnde det under sitt tal förra veckan.

14 Mars 1956
334 dagar sedan första CD-spelaren såg dagens ljus.

17 Mars 1956
334 dagar sen uppfinnaren av CD-spelaren insåg att det skulle dröja 35 år innan någon kom på en fungerande CD-skiva. Så han uppfann en turbomatad gräsklippare istället.

12 Juni 1960
Bara 3 dagar kvar till den 15 Juni.

3 December 1961
Webmasters födelsedag om farsan hade träffat morsan en vecka tidigare.

17 Juni 1968
Första månlandningen. (Om inte nån klumpig NASA-tekniker hade tappat ett glas med hallonsaft i styrreglerings-programmets dator och försenat uppskjutningen med över ett år.)

20 November 1979
Steve Jobs startar företaget "Grapefruit". Det blev ingen hit.

24 Maj 1980
Steve Jobs döper om sitt företag till "Bananas" eftersom det visar sig att hans fru är allergisk mot grapefrukt. Det blev inte heller nån hit.

2 Januari 1981
Steve Jobs byter namn på "Bananas" till "Apple" eftersom hans dotter inte gillar bananer. Plötsligt är alla intresserade av hans företag....

13 Januari 1981
Bill Gates köper "Apple" för en spottstyver med motiveringen att -"Ingen kommer nånsin att intressera sig för en dator med minneskapacitet som en mask och med ett namn som maskens bostad".

29 September 1986
Årsdagen av Bill Gates berömda konstaterande; -"Vem f-n behöver mer än 512 kb"? Samtidigt bara 7 år kvar tills en hel värld häpnade över att nån som är så käpprätt fel ute kan bli så snuskigt rik.

15 Februari 1988
Steve Jobs tittar på sitt kontoutdrag och sen på börssidorna och ångrar att han nånsin träffade Bill Gates.

2 Januari 1998
Årsdagen av lanseringen av teorin att milleniumskiftet kan orsaka internationell katastrof och miljontals datorkrascher när Ruth Masterson, 105 år, från Ohio, får ett brev från förskolans antagningskommitté och 5 åriga Ruth Mastersons anhöriga från Illinois, får ett brev från Fonus som beklagar sorgen.

1 Januari 2000
Idag går det upp för de flesta att Y2K-problemet var en av de mest intelligenta och inkomstbringande bluffarna som nånsin dragits igång. Alla sk. "Y2K-experter" skrattar hela vägen till banken.

5 Augusti 2005
När Finlands dåvarande utrikesminister trampade på huvudet på en huggorm var det första gången som en huggorm fått en finne på snoken.