Ny programvara på marknaden.

Installation och uppgradering:

Förra året uppgraderade en kompis till mig från GirlFriend 1,0 till Wife 1,2 och konstaterade att den var en minnesslukare som tog upp nästan alla systemresurser och lämnade väldigt lite resurser kvar till andra applikationer. Han kom nyligen underfund med att den även innehöll en dold ChildProcessor som ytterligare drog ner systemresurserna.

Ingen information om detta fenomen var dokumenterat i produktbroschyren, även om andra användare hade varnat honom för att detta kan inträffa med just denna specifika applikation. Inte bara det, Wife 1.0 återinstallerar sig själv vid varje omstart och möjliggör övervakning av andra systemaktiviteter. Han märkte även att andra applikationer såsom PokerNight 10.3, BeerBash 2.5, och PubNight 7.0 inte längre är körbara i nuvarande systemkonfiguration utan orsakar hårddiskkrasch vid försök. (Trots att dom fungerade perfekt förut).

Vid installationen av Wife 1.0 visade det sig även att vissa oönskade Plug-Ins såsom MotherInLaw 55.8 och BrotherInLaw Betaversionen inte kunde avinstalleras separat. Sen verkar även systemresurserna minska för var dag som går.

Några nya funktioner som man skulle vilja se i Wife 2.0 är:

  • En "påminn mig inte igen"-knapp.
  • En minimeringsknapp.
  • Möjlighet att avinstallera utan att tömma cachen eller övriga systemresurser.
  • Ett konfigureringsalternativ för nätverket som tillåter mer flexibelt och effektivt utnyttjande av hårdvaran.

Själv är jag fast besluten att undvika alla dom problemen genom att hålla mig till senaste versionen av Girlfriend, dvs. 2,0. Även där har jag dock stött på en del buggar. Man kan exempelvis inte installera Girlfriend 2,0 över version 1,0 utan att först avinstallera den. Andra användare har varnat mig för att detta är en bugg som jag borde känna till. Det verkar som om dessa Girlfriend-versioner skapar konflikter vid delad användning av I/O-portadresser. Man tycker att dom borde ha fixat den buggen vid det här laget.

För att göra det hela ännu värre, så fungerar inte avinstallationsprogrammet för Girlfriend 1,0 särskilt bra. Den lämnar alla möjliga rester efter applikationen i systemet. En annan jobbig detalj är att alla versioner av Girlfriend konstant visar Pop-up-meddelanden om fördelen med att uppgradera till Wife 1,0.

BUGGVARNING:

Wife 1,0 har en odokumenterad bugg. Om du försöker installera Mistress 1,1 innan du avinstallerar Wife 1,0, kommer Wife 1,0 att radera MS Money-filer innan den avinstallerar sig själv. Sen går det inte att återinstallera Mistress 1,1, med hänvisning till låga systemresurser.

Det finns dock ett odokumenterat sätt att undvika denna bugg. Man kan försöka installera Mistress 1,1 på ett annat system och aldrig blanda ihop filöverföringsprotokollen med varandra. Håll även utkik efter andra shareware-applikationer som är kända virusbärare som kan påverka Wife 1,0. Ytterligare en lösning skulle kunna vara att köra Mistress 1,1 via en UseNet provider som "anonym användare". Se dock upp med virus som av misstag kan laddas ner från UseNet.

Om du trots allt inte får Wife 1,0 att fungera kan det vara dags att prova antivirusprogrammet DivorceLawyer 3,1. Ett mycket kompetent program som går igenom alla systemresurser och själv föreslår åtgärder. Enda nackdelen är att det kostar en hel del och kan sluta med att en Betaversion av tilläggsprogrammet DayInCourt 1,3 drar igång en egen process i bakgrunden.