Här har jag samlat diskografier på mina musikaliska favoriter.
Länkarna nedan leder till en lite längre presentation (med mina favoritlåtar) längre ned på sidan.
De kompletta diskografierna finns sedan i menyn ovan.
OBS: Inne i resp. diskografi har jag kopplat alla mina favoritlåtar till en
inbäddad mp3-spelare om du tycker det är enklare att lyssna så.

Här finns...

 • ...Phil Lynott. 70-talets supergrupp Thin Lizzy's frontfigur och allt han gjort. Jag har - rent diskografimässigt - garanterat en av världens absolut mest heltäckande sajter om Phil Lynott - och därmed även Thin Lizzy eftersom allt unikt de gjort var med Phil vid rodret. (Efter hans död spelar de kvarvarande medlemmarna bara gamla klassiker, inget nytt)

 • ...Nightwish och Stratovarius. Två finska (!) hårdrocksgrupper. Nightwish är lite mer åt det symfoniska power metal-hållet.

 • ...amerikanen Joe Satriani, den första av fem gitarr-giganter med riktigt känsliga fingrar som specialiserat sig på instrumental musik.

 • ...amerikanen Gary Hoey är den andra supergitarristen som specialiserat sig på instrumental musik.

 • ...tyska Michael Schenker, f.d. Scorpions/UFO-gitarrist, är den tredje supergitarristen som i mina ögon är världens bästa akustiska gitarrist.

 • ...amerikanen Tony MacAlpine är den fjärde i raden. Han spelar instrumental rock med neo-klassiska metall-influenser.

 • ...Blackmore's Night som består av en f.d. hårdrockare och hans fru som sadlat om till renässansinspirerad folkrock (Ritchie Blackmore & Candice Night).

 • ...Scorpions, Edguy och Fair Warning. Tre tyska hårdrocksgrupper som bara spottar ur sig trallvänlig, melodiös hårdrock. Speciellt Scorpions är ju kända för sina powerballader. Där var ju även en av mina "gitarrgudar" Michael Schenker med på 70-talet.

 • ...Runrig, en skotsk/irländska folkmusikgrupp som har hållit på sen 70-talet som svenskarna borde skämmas att de inte känner till bättre.

 • ...Orchestral Manoeuvres in the Dark, en brittisk synthgrupp med ett läckert karakteristiskt sound och fantastiska låtar.

 • ...Trans-Siberian Orchestra. En symfoniskt (jul-)rockorkester i hästväg.

 • ...Kim Larsen. Den "glade dansken" som gör melodiska och trallvänliga örhängen i samma takt som Cloetta gör kexchoklad.

 • ...Gilbert O'Sullivan, en irländsk sångare som är mest känd för låtarna "Matrimony" och "Alone Again (Naturally)". Han har dock fortsatt göra musik som inte slagit så bra i Sverige, däremot i Storbritannien och "Singer Sowing Machine" från 1997 är en riktigt trallvänlig platta.

 • ...Sandra, mest känd för superhiten "(I'll Never Be) Maria Magdalena" på 80-talet, men som har gjort så mycket mera, inte minst med Enigma som hon var med i tillsammans med sin dåvarande man Michael Cretu, som i sin tur startade gruppen (Enigma) tillsammans med Frank Peterson, som senare kom att skapa "munk-sensationen" Gregorian.

 • ...Gregorian. Ett gäng gregorianska munkar som gör mycket bra versioner av klassiska pop- och rocklåtar.

 • ...Madness. Ska-musikens "grundare" eller i alla fall de som gjorde den känd.

 • ...Magnus Uggla. Sveriges populäraste texthuligan som får de flesta över 50 att rodna. Men ju mer han blir stämd, ju mer album säljer han.

 • ...Volbeat, ett danskt power metal-band som spelar löjligt trallvänliga låtar.

 • ...Øystein Sunde. En norrman som kan beskrivas som en blandning mellan Robert Broberg och Kjell Höglund.

 • ...och sist men inte minst två kategorier som inte har något med diskografier att göra men jag gillar sånt så det får också plats:

  1. Mina jul-favoriter. Naturligtvis är det remixat, instrumentalt och rockigt, annars vore jag inte jag. Det som är bra med dessa låtar är ju att det i grunden är suveräna melodier (som kan bli lite tråkiga i rena Bing Crosby-versioner) men blir g-r-y-m-m-a när de görs i modernare tappning som Gary Hoey's instrumentala "Rockin' Around The Christmas Tree", Sound Express sjukt sköna "Amazing Grace" med upptempo-säckpipor och suveräna melodislingor, Brad Paisley's härliga countrylåt "Santa Looked A Lot Like Daddy" med skön text, som dessutom inte tillhör de vanliga klassikerna som alla känner igen, eller Music Factory's rockiga kör i "Smeg The Duck Strikes Back" som är en remix på "O Come All Ye Faithful" och "Jingle Bells" gjord av Paul Janes. Det här är i alla fall mina all-time-favoriter som jag kan lyssna på året runt. Det finns exempelvis fyra versioner av Jingle Bells. De är dock så olika att det nästan är svårt att höra att det är samma låt. Jag har sammanställt 66 julfavoriter med lite fakta och smakprov på varje låt. Det här är en riktig glädjespridare, i alla fall för mig.

  2. Mash-ups. ("Mash-ups" i menyn) Mash-up är ett samlingsnamn för två eller flera låtar som är ihop-mixade till en. Oftast melodin från en låt och texten från en annan. Görs det på rätt sätt är det oftast bättre än originalet. Lyssna bara på "Let It Be Me" som är en mix av Shaggy's "It Wasn't Me" och Beatles "Let It Be", "Hanging on The Ring Ring", som är en mix av Blondies "Hanging on The Telephone" och Abbas "Ring, Ring", "Mercedes Benz Auf Der Autobahn" som är en mix av Kraftwerks "Autobahn" och Janis Joplins "Mercedes Benz" eller "Careless Rebel" som är en mix av Billy Idols "Rebel Yell" och George Michaels "Careless Whisper". Sjukt bra gjort.

  3. ..och listor med mina favorit-remixer, instrumentala favoriter och covers.


FOTNOT 1: Det har väl inte undgått någon att jag har - förhållandevis - mycket jultema (Trans-Siberian Orchestra, Gary Hoey, "Visions of Christmas"), men vad kan jag säga? Jag gillar en bra melodi i händerna på en duktig musiker och när Gary Hoey eller Davie Allan & The Arrows ger sig på "Feliz Navidad", Trans-Siberian Orchestra ger sig på "Christmas Canon Rock" eller när Music Factory gör sin "Smeg The Duck Strikes Back", då kan du ge dig f-n på att det svänger!!!

FOTNOT 2: Jag har med en del gitarrister här som jag individuellt kallar "en av världens bästa gitarrister". Jag menar förstås inte att "dissa" alla andra gitarrister, såsom Eddie van Halen, Jimi Hendrix, Paul Gilbert, Axel Rudi Pell, Neal Schon, Eric Clapton, Jimmy Paige, Keith Richards, Jeff Beck, Ritchie Sambora, Steve Vai, Pete Townsend, m.fl. Alla dessa namn är förstås lysande gitarrister. Jag anser bara att de inte gjort lika mycket musik (läs: melodier) som tilltalar eller fastnar hos mig på samma sätt som de jag tagit med här. Det finns förstås massor av låtar med dessa herrar som är fantastiska, men om jag skall göra en diskografi med dom så måste de ha mer än ett par låtar eller ett halvt album som sticker ut från mängden. De har helt enkelt inte spelat in tillräckligt många smittande melodier - som jag fastnat för - för att det skall vara mödan värt att sammanställa en komplett diskografi. (Jag sa ju att jag har en väldigt "egen" smak när det kommer till vad som är "trallvänligt" och rytmiskt.)

I detta sammanhang förtjänar det att nämna "Gregorian" med gitarristen Peter Weihe. Jag är ju som sagt instrumental- och gitarrmusik-freak. När det gäller just den biten bör du lyssna speciellt på deras versioner av Dire Straits "Brothers In Arms", The Yardbirds "Still I'm Sad", Metallicas "Nothing Else Matters", Pink Floyds "Wish You Were Here" och "Comfortably Numb. Där kan vi snacka om sköna gitarrsolon!! Jag får rysningar bara jag tänker på dom...

Dessutom är jag ingen textmänniska. (Förutom när det gäller Øystein Sunde och Magnus Uggla, men där är det humor inblandat och då är ju texterna viktigast) Annars är det musiken och melodierna det viktiga för mig. Det skall vara melodiöst och svängigt och i den vägen har jag synnerligen egna värderingar och smak. (Ta bara Kim Larsen. Rytmiskt? Ja! Svängigt? Absolut! Fattar allt han sjunger om? Nej, definitivt inte. Det är inte det viktiga.) Men för att återgå till gitarrister: Jag har jag till exempel med Gary Hoey och Tony MacAlpineför att de - förstås - är fantastiska gitarrister, så de platsar definitivt, men i deras fall är det lika mycket vad de spelar. De gör mycket covers och egna versioner av klassiska melodier (och jullåtar) och det är precis det jag är ute efter: Melodier som tilltalar mig framförda på ett sätt som tilltalar mig. Jag har en hel sektion med covers och jullåtar som speglar min smak: Grymma melodier gjorda på ett grymt sätt med grymt arrangemang och känsla.

De enda gitarristerna - eller grupper med lysande gitarrister - som har mycket bra låtar och som jag funderar på att komplettera med så småningom när jag får tid - är Mark Knopfler och Dire Straits, David Lindley, Gary Moore, Supertramp och Pink Floyd.

I varje respektive artist/grupps diskografi har jag en "egen" cd med mina favoritlåtar. De låtarna som är länkade är de du kan lyssna på. De ligger i mp3 och är ca 30-60 sekunder långa. De är bara till för att du skall få ett smakprov på hur det låter så du inte kan skylla på att du aldrig hört låtarna. Själva låtarna finns även nedan om du bara vill lyssna. Men jag rekommenderar dig att gå in på resp. sida och kolla in artisten/artisterna. Jag har lagt ner mycket jobb på dessa diskografier, så jag tycker du av ren artighet borde gå in och kolla.

Det här är bra musik. Jag skulle förstås gärna se en box med alla 40 cd-skivor från dessa artister - inklusive julskivan, kanske med namnet "Music Heaven - Rock Like Hell", musik att dansa, somna, leva och dö till.

OM du mot förmodan är en liten latmask inte orkar kolla in deras diskografier, eller inte ens "orkar" lyssna igenom deras respektive låtar längre ned, så kommer här latmaskversionen; 3 låtar du måste lyssna på med respektive artist. Nu kommer du inte undan. Om jag våndas och svettas i flera dagar för att plocka ut tre favoriter med varje artist, så är det minsta du kan göra i alla fall att lyssna på dom. (Du a-n-a-r inte hur snudd på omöjligt det är att "bara" plocka ut tre låtar med Uggla, Kim Larsen, Nightwish, OMD, Michael Schenker eller Thin Lizzy...!!!). Nu fuskade jag dock lite på Kim Larsen och tog sex låtar, men tre av dem är från Gasolin-perioden och det låter väldigt annorlunda än hans solo-material.

 1. ...Blackmore's Night: "Wind In The Willows", "Olde Village Lanterne", "Greensleeves"
 2. ...Edguy: "Vain Glory Opera", "But Here I Am", "All the Clowns"
 3. ...Fair Warning: "Follow My Heart", "Get A Little Closer", "Man On The Moon"
 4. ...Gary Hoey: "Feliz Navidad", "Greensleeves",
 5. ...Gilbert O'Sullivan: What Am I Doing Here With You, Break A Leg, I'll Be The Lonely One
 6. ...Gregorian: "Brothers In Arms", "Still I'm Sad", "I'll Find My Way Home"
 7. ...Joe Satriani: "Surfing With The Alien", "Crowd Chant", "Echo"
 8. ...Kim Larsen: "De smukke unge mennesker", "Den förste kjärlighed", "Flyvere i natten"
 9. ...Kim Larsen & Gasolin: "Hva gör vi nu lille du", "Det beste till mig og mine venner", "Strengelegen"
 10. ...Madness: "Yesterday's Men", "Misery", "Tarzan's Nuts"
 11. ...Magnus Uggla: "Passionsfrukt", "Fula gubbar", "4 sekunder"
 12. ...Michael Schenker: Thank you, "The Good Old Days", "Into The Arena"
 13. ...Nightwish: "Live To Tell The Tale", "The Riddler", "Crimson Tide / Deep Blue Sea"
 14. ...Orchestral Manoeuvres in the Dark: "Sister Marie Says", "Stand Above Me", Best Years of Our Lives
 15. ...Runrig: "Running To The Light", "Big Sky", "Cho Buidhe Is A Bha I Riabh"
 16. ...Sandra: "All You Zombies", "One More Night", "Won't Run Away"
 17. ...Scorpions: "Is There Anybody There", "Dust In The Wind", "Here In My Heart"
 18. ...Stratovarius: "Eagleheart", "Anthem of The World", "Paradise"
 19. ...Thin Lizzy: "Roisin Dubh/Black Rose, A Rock Legend", "Dancing In The Moonlight", "Whisky In The Jar"
 20. ...Phil Lynott: "King's Call", "Together", "Solo in Soho"
 21. ...Tony MacAlpine: "Eccentrist", "Porcelain Doll", "Astarias Kv467 #21"
 22. ...Trans-Siberian Orchestra: "Christmas Canon Rock", "Queen Of The Winter Night", "Boughs of Holly"
 23. ...Volbeat: "Mary Jane Kelly", "For Evigt", "Lonesome Rider"
 24. ...Øystein Sunde: "Hest er best som pålegg", "Frk. Bibelstripp", "Campingvogna"

Dessutom har jag en - som jag nämnde ovan - en förteckning över mina jul-favoriter (inga mesvarianter, dock), favorit-mash-ups, favorit-remixer, instrumentala favoriter och covers. Det får du bara inte missa!! Sen har jag lagt in några av mina egna elektroniska låtar från tidigt 90-tal längst ner under namnet "E-Jeewes". Jag påstår inte att jag är någon ny Jean Michel Jarre, långt därifrån, men det låter "inte för jävligt" och var skitkul att göra. Tänk också på att jag gjorde det helt utan dagens avancerade musikprogram.


Den irländska basisten, sångaren och låtskrivaren Phil Lynott är en av musikhistoriens största genier, i mina ögon (eller öron om man så vill). Han bildade Thin Lizzy 1969 tillsammans med trummisen Brian Downey, organisten Eric Wrixon och gitarristen Eric Bell. De behöver nog inte någon närmare presentation, i alla fall inte om man är 40+ och inte bott i en garderob hela sin uppväxt. Han gjorde massor av annat också som du kommer underfund med här. Det här är ett massivt testamente över Phil Lynotts musikaliska liv som tyvärr tog slut alldeles för tidigt. Här finns nämligen ALLT officiellt Phil varit inblandad i (och 99% av det inofficiella). Man kan inte låta bli att undra hur många klassiker vi gick miste om när Phil inte fick fortsätta längre än till 1985. (Jo, jag vet att han avled 1986 men det var den 4 januari så 1985 var hans sista år som låtkompositör).

Nedan har du mina favoritlåtar med Phil Lynott.
Det här blir en grym dubbel-CD med hela Thin Lizzy's "Black Rose" från 1979 som CD 1 och 13 andra klassiska låtar som CD 2.
Jag har döpt den till "Legends never die".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

  CD 1: (Thin Lizzy, "Black Rose" / 1979)
 1. Do Anything You Want
 2. Toughest Street In Town
 3. S & M
 4. Waiting For An Alibi
 5. Sarah
 6. Got To Give It Up
 7. Get Out Of Here
 8. With Love
 9. Roisin Dubh/Black Rose, A Rock Legend


"Black Rose"
  CD 2: (Övrigt)
 1. Dancing In The Moonlight (Thin Lizzy, "Bad Reputation" / 1977)
 2. Jailbreak (Thin Lizzy, "Jailbreak" / 1976)
 3. The Boys Are Back In Town (Thin Lizzy, "Jailbreak" / 1976)
 4. Solo in Soho (Phil Lynott, Solo in Soho / 1980)
 5. Old Town (Phil Lynott, "The Philip Lynott Album" / 1982)
 6. Whisky In The Jar (Thin Lizzy, "7"-singel" / 1972)
 7. Kings Call (Phil Lynott, "Solo in Soho" / 1980)
 8. Together (Phil Lynott, "Solo in Soho" / 1980)
 9. House Of The Rising Sun (Gjordes bara live)
 10. Leave This Town (Thin Lizzy, "Renegade" / 1981)
 11. Renegade (Thin Lizzy, "Renegade" / 1981)
 12. Still In Love With You (Thin Lizzy, "Nightlife" / 1974)
 13. The Sun Goes Down (Thin Lizzy, "Thunder & Lightning / 1983)


"Legends never die"

Nightwish är ett finskt symfonirockband som bygger sina låtar på mastiga trummor, violin- flöjt- och pianospel kombinerat med kör- eller stämsång. Deras sångerska Tarja Turunen (*) har ett häftigt röstregister och de har en suverän gitarrist i Erno Vuorinen. Deras bästa plattor är "Oceanborn", "From Wishes To Eternity", "Once" och den instrumentala "Dark Passion Play". Den sistnämnda kommer så småningom att bli CD nr. 2 tillsammans med den nedan. Så bra är den

(*) Tarja fick under uppmärksammade former sparken sommaren 2006. Den officiella förklaringen var att en kvinnlig röst gick ut över bandets "image". I mitt tycke en dundermiss. Det var ju hennes röst som gjorde Nightwish så speciella. Nu verkar de dock ha insett det själva för lagom till senaste plattan "Dark Passion Play" (2007) så plockade de in en svenska, Anette Olzon, som även hon har en riktigt bra röst. Numera har de en ny operaskolad sångerska, holländskan Floor Jansen.

Nedan har du mina favoritlåtar med Nightwish.
Jag har döpt CD'n till "Wishful Nights".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på deras bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. Nightquest ("Oceanborn", 1998)
 2. Sleeping Sun ("Oceanborn", 1998)
 3. Live To Tell The Tale (Bonusspår på Nemo-singeln)
 4. Lagoon ("Century Child", 2002)
 5. Dark Sky (Ligger inte på nån skiva)
 6. Ever dream ("Century Child", 2002)
 7. White Night Fantasy ("Once", 2004)
 8. Sleepwalker ("Wishmaster", 2000)
 9. The Riddler ("Oceanborn", 1998)
 10. Know Why The Nightingale Sings ("Angels Fall First", 1997)
 11. Dead Boys Poem ("Once", 2004)
 12. Crimson Tide / Deep Blue Sea (Instrumental)
  (DVD'n "From Wishes To Eternity")
 13. Moondance (Instrumental) ("Oceanborn", 1998)
 14. She Is My Sin ("Wishmaster", 2000)
 15. Walking In The Air ("Oceanborn", 1998)
 16. Nemo ("Once", 2004)
 17. The Kinslayer ("Wishmaster", 2000)
 18. End Of All Hope ("Century Child", 2002)


"Wishful Nights"

Stratovarius är - liksom Nightwish - ett finskt hårdrocksband som inriktar sig på melodiös rock med betoning på häftiga gitarr-solon. Skillnaden - förutom att Stratovarius inte har nån kvinnlig vokalist - är att de har en låtskrivare som inte är av denna värld. Johansson har skrivit 6 av de 119 låtarna som Stratovarius släppt på skiva, Kotipelto 3 och sen har de gjort 3 covers. Resten - 107 st - har Timo Tolkki skrivit både text och musik till! Och på min topp-30 lista över deras bästa låtar så är allihopa Tolkkis låtar. De verkar själva tycka som jag eftersom deras "Best of..."-plattor bara innehåller låtar skrivna av Tolkki. Den killen kan skriva musik... Då är det kanske inte heller så konstigt att "Intermission" från 2001 är den - i mitt tycke - sämsta plattan de gjort tack vare/på grund av att 8 av de 12 låtarna skrivits av de andra i bandet. (Hade Tolkki annat att göra under den tiden, som att exempelvis skriva material till en solo-platta, kanske? Eller producera andras plattor? Han producerade ju Edguy's "Vain Glory Opera" 1998.) Deras bästa plattor är "Elements Part 1", "Destiny" och "Visions".

Nedan har du mina favoritlåtar med Stratovarius.
Jag har döpt dubbel-CD'n till "Metal Gold".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på deras bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

  CD 1:
 1. Eagleheart ("Elements Part 1", 2003)
 2. Anthem of The World ("Destiny", 1998)
 3. Elements ("Elements Part 1", 2003)
 4. Fantasia ("Elements Part 1", 2003)
 5. Paradise ("Visions", 1997)
 6. Hunting High & Low [Live] (Intermission", 2001)
 7. Episode (Instrumental) ("Episode", 1996)
 8. Holy Light (Instrumental) ("Visions", 1997)
 9. Freedom ("Infinite", 2000)
 10. I Walk To My Own Song ("Elements Part 2", 2003)


"Metal Gold"
  CD 2:
 1. Black Diamond ("Visions", 1997)
 2. A Drop In The Ocean ("Elements Part 1", 2003)
 3. Papillion ("Elements Part 1", 2003)
 4. S.O.S. ("Destiny", 1998)
 5. Stratosphere (Instrumental) ("Episode", 1996)
 6. Destiny ("Destiny", 1998)
 7. Kiss of Judas ("Visions", 1997)
 8. Forever Free (Visions", 1997)
 9. Coming Home ("Visions", 1997)
 10. Forever is Today ("Polaris" - 2009)


Ritchie Blackmore är så nära en levande legend det går att komma! Gitarristen som har både Deep Purple och Rainbow på sitt samvete har skrivit det som antagligen är det mest igenkända riffet någonsin: Smoke On The Water. För ett par år sedan bytte Blackmore bana och bildade Blackmore’s Night tillsammans med sin fru, sångerskan Candice Night. Gruppen spelar renässansinspirerad folkrock/folkmusik. Ritchie Blackmore (tidigare Deep Purple, Rainbow) bildade Blackmore's Night 1997 då han bestämde sig att göra ett soloprojekt. Candice Night som kommer från en mycket musikalisk bakgrund har tidigare varit bakgrundssångerska åt både både Deep Purple och Rainbow mellan åren 93-96. Du ser mina Blackmore’s Night-favoriter nedan.

Nedan har du mina favoritlåtar med Blackmore’s Night.
Jag har döpt den till "More Black Nights".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på deras bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. Olde Village Lanterne (The Village Lanterne, 2006)
 2. Way To Mandalay (Ghost of a Rose, 2003)
 3. Can't Help Falling in Love (Secret Voyage, 2008)
 4. Dandelion Wine (Ghost of a Rose, 2003)
 5. Wish you Were Here (Shadow of the Moon, 1997)
 6. Journeyman (Autumn Sky, 2010)
 7. Highland (Autumn Sky, 2010)
 8. Writing on the Wall (Shadow of the Moon, 1997)
 9. Greensleeves (Shadow of the Moon, 1997)
 10. All Because of You (Fires At Midnight, 2001)
 11. Street of Dreams (The Village Lanterne, 2006)
 12. Rainbow Eyes (Secret Voyage, 2008)
 13. Under A Violet Moon (Under A Violet Moon, 1999)
 14. Wind In The Willows (Under A Violet Moon, 1999)
 15. Be Mine Tonight (Shadow of the Moon, 1997)
 16. I Guess It Doesn't Matter Anymore (The Village Lanterne, 2006)
 17. Village Dance (Instrumental) (The Village Lanterne, 2006)


"More Black Nights"


De tyska hårdrockarna Edguy upptäckte jag av en slump när jag fick veta att en av mina andra favoriter - Stratovarius låtskrivare Timo Tolkki - producerat gruppens platta "Vain Glory Opera" från 1998. Sen såg jag att han även spelar gitarr på titellåten. Då var jag såld. Precis som alla andra hårdrocksfavoriter på den här sidan inriktar de sig på melodiös rock med betoning på häftiga gitarr-solon och mastiga trummor. Sen har ju sångaren Tobias Sammet en väldigt speciell röst som passar bra till deras låtar. Lyssna speciellt på "But Here I Am". Andra kanonlåtar ser du nedan.

Nedan har du mina favoritlåtar med Edguy.
Jag har döpt den till "Hell's Kitchen".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på deras bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. Vain Glory Opera (Vain Glory Opera 1998)
 2. All the Clowns (Mandrake 2001)
 3. Alone In Myself (Space Police-Defenders of The Crown - 2014)
 4. But Here I Am (Vain Glory Opera 1998)
 5. Dark Symphony (Instr.) (Kingdom of Madness 1997)
 6. Do Me Like a Caveman (Instr.) (Space Police-Defenders of The Crown - 2014)
 7. Down To The Devil (Hellfire Club 2004)
 8. How Many Miles (Vain Glory Opera 1998)
 9. I'll Cry For you (Akustisk) (Lavatory Love Machine 2004)
 10. Love Tyger (Space Police-Defenders of The Crown - 2014)
 11. Land of the Miracle (Theater of Salvation 1999)
 12. Navigator (Hellfire Club 2004)
 13. Return To The Tribe (Rocket Ride 2006)
 14. Sacrifice (Rocket Ride 2006)
 15. Save Us Now (Mandrake 2001)
 16. Scarlet Rose (Vain Glory Opera 1998)
 17. Spooks in the Attic (Superheroes [EP] 2005)
 18. Do Me Like a Caveman (Space Police-Defenders of The Crown - 2014)


"Hell's Kitchen"


De tyska hårdrockarna Fair Warning upptäckte jag genom en bekant som gav mig ett album som heter "Live and More". Sen var jag såld. Där är fortfarande den suveräna gitarristen Andy Malcek med.
För en gångs skull har jag inte gjort en "egen" favorit-cd utan alla låtarna är från "Live and More" från 1998. Den är unik i det avseendet att det är den enda liveplattan jag hört - från mina favoritartister - där ALLA låtarna tillhör mina favoritlåtar, utan undantag. Jag har ofta - oavsett artist - önskat att jag fick chansen att fritt välja mina favoritlåtar som skulle spelas på en konsert och sen göra en CD av den. Men så blir det ju aldrig. Alla artister plockar ju ett antal låtar som inte tillhör favoriterna. Men här skulle man kunna tro att jag fick välja själv. ALLA låtarna är kanon och det saknas ingen och det finns ingen som jag anser är bara "utfyllnad". Helt enkelt en K-A-N-O-N-P-L-A-T-T-A. Lyssna på den - eller skyll dig själv... Sista spåret är Andy Melcek på akustisk gitarr. Lysande!!
Nedan har du hela plattan.
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på låtarna. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

  (Hela "Live And More")
 1. Angels of Heaven
 2. Come On
 3. Don't Give Up
 4. Follow My Heart
 5. Get A Little Closer
 6. I'll Be There
 7. Man On The Moon
 8. Save Me
 9. Burning Heart
 10. You
 11. Fingering in Tokyo


"Live and More"


De tyska hårdrockarna Scorpions är ju en av rockens klassiska grupper som väl egentligen inte behöver någon närmare presentation. Trots att de är ett hårdrocksband är de nästan mer kända för sina ballader. Men det är b-r-a! ballader. Lyssna bara på "Here In My Heart" med Klaus Meine och Diane Warren i sångduett.

Nedan har du mina favoritlåtar med Scorpions.
Jag har döpt den till "Reality Bites".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på låtarna. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. Always Somewhere (Lovedrive, 1979)
 2. Here In My Heart (Moment Of Glory, 2000)
 3. Edge of Time (Live Bites, 1995)
 4. Is There Anybody There (Lovedrive, 1979)
 5. You're Lovin' Me To Death (Humanity Hour 1, 2007)
 6. Moment of Glory (Moment Of Glory, 2000)
 7. Under the Same Sun (Face The Heat, 1993)
 8. Lady Starlight (Animal Magnetism, 1980)
 9. Your Last Song (Humanity Hour 1, 2007)
 10. What U Give U Get Back (Eye To Eye, 1999)
 11. You And I (Pure Instinct, 1996)
 12. Still Loving You (Love At First Sting, 1984)
 13. Wind of Change (Crazy World, 1990)
 14. Dust In The Wind (Live) (Acoustica, 2001)


"Reality Bites"


"Satch" är en av världens bästa gitarrister. Han har en ruggig känsla i sitt gitarrspel. Han gör mest instrumentalt på egen hand. Han lirar i "Dream Theatre" och "G3" men det han gör solo tycker jag är mycket bättre. Hans bästa låtar ser du nedan. Han har ett - mycket litet - urval av låtar där han sjunger, varav "The Phone Call" och "I Belive" är de bästa. Nu pratar jag soloalbum. På G3-plattorna - som spelas in live - sjunger han eller någon annan på i stort sett alla låtar.

Nedan har du mina favoritlåtar med Joe "Satch" Satriani.
Jag har döpt den till "Satch In Motion".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. A Train Of Angels ("Crystal Planet", 1998)
 2. Back To Shalla-Bal ("Flying In A Blue Dream", 1989)
 3. The Phone Call ("Flying In A Blue Dream", 1989)
 4. I Believe ("Flying In A Blue Dream", 1989)
 5. If I Could Fly ("Is There Love In Space?", 2004)
 6. Ceremony ("Crystal Planet", 1998)
 7. Surfing With The Alien ("Surfing With The Alien", 1987)
 8. Sleep Walk ("Strange Beautiful Music", 2002)
 9. Hill Groove ("Strange Beautiful Music", 2002)
 10. Ten Words ("Super Colossal", 2006)
 11. Crowd Chant ("Super Colossal", 2006)
 12. Echo ("Surfing With The Alien", 1987)
 13. Why ("The Extremist", 1992)
 14. Friends ("The Extremist", 1992)
 15. Speed Of Light ("Time Machine", 1993)
 16. Summer Song ("The Extremist", 1992)
 17. Cryin' ("The Extremist", 1992)


"Satch In Motion"

Tony MacAlpine är en av världens bästa gitarrister. Han har en ruggig känsla i sitt gitarrspel. Han gör mest instrumentalt på egen hand. (Låter väldigt likt Joe Satriani). Han spelar instrumental neo-klassisk jazz fusion heavy metal progressiv rock (!). Låtarna nedan är bara från hans instrumentala solo-plattor. Mer än hälften av låtarna kommer från "Maximum Security" (1987) och "Evolution" (1995) som är de två bästa albumen han släppt. Där kan man snacka om melodiöst tunggung! Han har spelat med Steve Vai touring band, Vinnie Moore, Joey Tafolla, Vitalij Kuprij, Mark Boals, Devil's Slingshot, Dave Weiner och Joe Satrianis projekt G3. Hans egna projekt heter Seven the Hardway, Planet X, M.A.R.S., CAB och MacAlpine.

Nedan har du mina favoritlåtar med Tony.
Jag har döpt den till "Animal Potency", ett anagram på hans namn.
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. Eccentrist (Evolution, 1995)
 2. Porcelain Doll (Maximum Security, 1987)
 3. Astarias Kv467 #21 (Evolution, 1995)
 4. Plastic People (Evolution, 1995)
 5. Ice Princess (Freedom to Fly, 1992)
 6. Realm of the Flying Monkeys (Madness, 1993)
 7. Agrionia (Edge of Insanity, 1985)
 8. Dreamstate (Maximum Security, 1987)
 9. Sacred Wonder (Maximum Security, 1987)
 10. Edge of Insanity (Edge of Insanity, 1985)
 11. Maestro di Cappella (Premonition, 1994)
 12. No Place in Time (Edge of Insanity, 1985)
 13. Sinfonia (Evolution, 1995)
 14. Winter in Osaka (Premonition, 1994)
 15. Champion (Freedom to Fly, 1992)
 16. Tears of Sahara (Maximum Security, 1987)
 17. Key to the City (Maximum Security, 1987)


"Animal Potency"

Sandra är mest känd för superhiten "(I'll Never Be) Maria Magdalena" på 80-talet, men som har gjort så mycket mera, inte minst med Enigma som hon var med i tillsammans med sin dåvarande man Michael Cretu, som startade gruppen tillsammans med Frank Peterson (som senare kom att skapa "munk-sensationen" Gregorian). De flesta låtarna nedan är tagna från remix-albumen "Reflections" från 2006 och "My Favourites" remix-cd (cd 2) från 1999. De versionerna är klart bättre och mer "dansanta".

Nedan har du mina favoritlåtar med Sandra.
Jag har döpt cd'n till "Enigmatic Sandra".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hennes bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. (I'll Never Be) Maria Magdalena (The Long Play, 1985)
 2. All You Zombies (Hooters cover) (The Art of Love, 2007)
 3. Around My Heart (Into A Secret Land, 1988)
 4. Change Your Mind (The Long Play, 1985)
 5. Everlasting Love (Everlasting Love, 1989 (End. USA))
 6. Heaven Can Wait (Into A Secret Land, 1988)
 7. Hi Hi Hi (Mirrors, 1986)
 8. Hiroshima (Paintings In Yellow, 1990)
 9. In The Heat Of The Night (The Long Play, 1985)
 10. Life May Be A Big Insanity (Paintings In Yellow, 1990)
 11. Little Girl (The Long Play, 1985)
 12. Loreen (Mirrors, 1986)
 13. One More Night (Paintings In Yellow, 1990)
 14. Secret Land (Into A Secret Land, 1988)
 15. Well Be Together (Into A Secret Land, 1988)
 16. Won't Run Away (Fading Shades, 1995)


"Enigmatic Sandra"

Gilbert O'Sullivan är en irländsk sångare och låtskrivare, mest känd för sina 70-talshits "Alone Again (Naturally)", "Clair", "Matrimony" och "Get Down". Globalt har han haft inte mindre än sexton topp fyrtio-låtar, inklusive sex ettor, med "Nothing Rhymed" från 1970 som den första hiten och "Alone Again (Naturally) som den första USA-1:an". Det här är min egen favorit-cd. En grym cd som jag kan låta gå om och om igen hur länge som helst. Jag har delat upp det i "70-talet" och "80-talet och framåt". Det är något så när i min "favoritordning" på respektive cd. Om jag tvingas göra en topp-3 får det bli de tre första från CD 2, "What Am I Doing Here With You", "Break A Leg" och "I'll Be The Lonely One". Mest för att CD 1 består av låtar jag hört väldigt ofta. Jag "tappade bort" Gilberts musik i 25 års tid och när jag upptäckte att han gjort massor av bra musik sedan dess så blir det ju lite "nyhetens behag". En topp-3 från CD 1 blir också de tre översta, där jag har mina största ungdomsminnen; "Matrimony", "Nothing Rhymed" och "What Could Be Nicer (Mum, The Kettles Boiling)".

Nedan har du mina favoritlåtar med Gilbert.
Jag har döpt den till "The Voice of a Legend".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

  Låtlista CD 1: (70-talet)
 1. Matrimony (3:18) (Himself, 1971)
 2. Nothing Rhymed (3:27) (Himself, 1971)
 3. What Could Be Nicer (Mum, The Kettles Boiling) (3:06) (Back to Front, 1972)
 4. The Marriage Machine (3:26) (A Stranger In My Own Back Yard, 1974)
 5. I Of Course Replied (2:43) (Singel, 1976)
 6. I'm A Writer Not A Fighter (3:17) (I'm a Writer, Not a Fighter, 1973)
 7. Out of The Question (3:01) (Back to Front, 1972)
 8. Doing The Best I Can (2:35) (Himself UK, 1971)
 9. Christmas Song (Singel, 1974)
 10. 15 Times (2:20) (A Stranger In My Own Back Yard, 1974)
 11. Where Peaceful Waters Flow (4:18) (I'm a Writer, Not a Fighter, 1973)
 12. I Don't Love You (3:07) (Singel, 1975)
 13. Alone Again (Naturally) (3:37) (Himself USA, 1971)
 14. Ooh Baby (2004 Version) (3:45) (I'm a Writer, Not a Fighter, 1973)
 15. I Hope You'll Stay (2:47) (Back to Front, 1972)
 16. Who Knows Perhaps Maybe (3:15) (I'm a Writer, Not a Fighter, 1973)
 17. If You Love Me Like You Love Me (3:19) (I'm a Writer, Not a Fighter, 1973)
 18. Not In A Million Years (3:00) (I'm a Writer, Not a Fighter, 1973)
 19. They've Only Themselves To Blame (2:45) (I'm a Writer, Not a Fighter, 1973)
  Låtlista CD 2: (80-talet och framåt)
 1. What Am I Doing Here With You (4:05) (Frobisher Drive, 1987)
 2. Break A Leg (4:06) (Singer Sowing Machine, 1997)
 3. I'll Be The Lonely One (2:15) (Singer Sowing Machine, 1997)
 4. Please Don't Let My Weekness Show (4:49) (Singel, 1997)
 5. In Bed By Ten (4:43) (Singer Sowing Machine, 1997)
 6. Why Pretend (3:58) (Off Centre, 1980)
 7. You Better Believe It (5:49) (Singer Sowing Machine UK, 1997)
 8. Heaven's Above (5:10) (Singer Sowing Machine, 1997)
 9. So What (4:17) (Frobisher Drive, 1987)
 10. At The Very Mention Of Your Name (5:15) (Frobisher Drive, 1987)
 11. Break It To Me Gently (3:20) (Off Centre, 1980)
 12. Wonder Why (3:15) (Life & Rhymes, 1982)
 13. Say Goodbye (3:56) (Irlish, 2000)
 14. For What It's Worth (3:59) (Off Centre, 1980)
 15. Forever Wondering (3:51) (Frobisher Drive, 1987)
 16. Is It A Crime (2:54) (Life & Rhymes, 1982)
 17. Has Been (2:50) (Life & Rhymes, 1982)
 18. I Promise Honest (3:24) (Life & Rhymes, 1982)
 19. Me Mum (2:58) (Singel, 2013)


"The Voice of
a Legend"

En annan av världens bästa gitarrister. Om Joe Satriani är bäst på det lite tyngre så är Michael suverän på akustisk gitarr, vilket inte minst hans "Thank You"-tetralogi (som betyder 5 om du inte visste det) visar där han gör instrumentala låtar på akustisk gitarr. Jag har hört ALLT han gjort solo men jag har aldrig någonsin hört honom ta ett enda felsteg på gitarren. Han är förstås mest känd som gitarrist i "Scorpions", "McCauley/Schenker Group" och "UFO" men även när det gäller Michael är han bäst på egen hand eller med sin egen grupp "MSG" (Michael Schenker Group). Även han var med på en G3-turné med Joe Satriani ovan. 1998 åkte han runt med Joe och sin gamle UFO-kompis Uli Jon Roth. Han har gjort massor av bra låtar och det är nästan omöjligt att plocka ut enstaka. MSG's bästa album är nog "Assault Attack" med sångaren Graham Bonnet från 1983. Med Robin McAuley (Mcauley/Schenker Group) är den akustiska "Nightmare" från 1991 bäst. Men hans bästa verk är som soloartist - kanske för att jag är extremt förtjust i instrumental musik - och då i första hand "Thank You", "Thank You 4" och "Adventures of the Imagination". Dessa plattor är så ruggigt bra att det är svårt att beskriva. De MÅSTE höras.
Och... jo, låtarna 9 och 10 på cd 1 heter faktiskt "8" resp "9" och låtarna 5-9 på cd 2 heter "S", "E", "R", "S" och "S". Det är inte tryckfel. Bokstavslåtarna är från en experimentskiva där Michael döpte låtarna till varje bokstav i skiv-namnet, "D-R-E-A-M-S-&-E-X-P-R-E-S-S-I-O-N-S". Fyndigt värre...

Nedan har du mina favoritlåtar med Michael Schenker.
Jag har döpt den till "Your Welcome". (Naturligtvis en travesti på att de flesta låtarna kommer från hans "Thank You"-serie. Om du inte förstår humorn i det, fråga din mamma)
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

CD 1: (Akustiskt)
 1. Joy (Thank you, 1993)
 2. Thank you (Thank you 3, 2002)
 3. Love & Kindness (Thank you, 1993)
 4. Open & Willing (Thank you, 1993)
 5. Peace (Thank you, 1993)
 6. Positive Forward (Thank you, 1993)
 7. Truth (Thank you, 1993)
 8. 3 (Thank you 4, 2003)
 9. 8 (Thank you 4, 2003)
 10. 9 (Thank you 4, 2003)
 11. 11 (Thank you 4, 2003)
 12. Acceptance & Forgiveness (Thank you, 1993)
 13. Faith & Trust (Thank you, 1993)
 14. Harmony (Thank you, 1993)
 15. I Am Sorry (Thank you 2, 2002)


"Your Welcome"
CD 2: (Övrigt)
 1. At The End Of The Day (Solo, Adventures of the Imagination, 2000)
 2. Is There Sheep On Mars (Solo, Adventures of the Imagination, 2000)
 3. Open gate (Solo, Adventures of the Imagination, 2000)
 4. Three Fish Dancing (Radio Edit) (Solo, Adventures of the Imagination, 2000)
 5. S (Solo, Dreams & Expressions, 2001, spår 6)
 6. E (Solo, Dreams & Expressions, 2001, spår 8)
 7. R (Solo, Dreams & Expressions, 2001, spår 11)
 8. S (Solo, Dreams & Expressions, 2001, spår 14)
 9. S (Solo, Dreams & Expressions, 2001, spår 18)
 10. Achievement (The Odd Trio, 2001)
 11. In Good Faith (The Odd Trio, 2001)
 12. The Good Old Days (The Odd Trio, 2001)
 13. Into The Arena (MSG, The Michael Schenker Group, 1980)
 14. Ulcer (MSG, Assault Attack, 1983)
 15. There Has To Be Another Way (McAuley/Schenker Group, Save Yourself, 1989)


Runrig är ett skotskt band som hållit på sedan 1973. De blandar traditionellt irländska toner (och texter) med moderna. De har en egen stil som tilltalar många med mig fast dom är nästan totalt okända i Sverige. I Norge och Danmark (och Tyskland) har de däremot slagit stort. Deras bästa låtar är "Running To The Light" (en s-u-v-e-r-ä-n upptempolåt), "The Dancing Floor", "Leaving Strathconon" och de fantastiska balladerna "Life Is Hard", "Big Sky" och "Book Of Golden Stories". Lyssna även på "An Sabhal Aig Neill" och "Cho Buidhe is a Bha I Riabh" som är så otroligt bra att man först inte ens märker att de faktiskt sjunger på gaeliska. Här finns även alla deras texter så man kan sjunga med om man vill.

Nedan har du mina favoritlåtar med Runrig.
Jag har döpt den till "Runrigology".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på deras bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. Big Sky (In Search of Angels, 1999)
 2. Cho Buidhe Is A Bha I Riabh (In Search of Angels, 1999)
 3. Running To The Light (The Stamping Ground, 2001)
 4. Life Is Hard (In Search of Angels, 1999)
 5. Book Of Golden Stories (The Stamping Ground, 2001)
 6. Leaving Strathconon (The Stamping Ground, 2001)
 7. The Dancing Floor (Mara, 1995)
 8. The Engine Room (Instr) (The Stamping Ground, 2001)
 9. An Sabhal Aig Neill (The Stamping Ground, 2001)
 10. Every River (Live) (Transmitting Live, 1994)
 11. In Search of Angels (In Search of Angels, 1999)
 12. The Big Wheel (The Big Wheel, 1991)
 13. The Stamping Ground (The Stamping Ground, 2001)
 14. Edge Of The World (Transmitting Live, 1994)


"Runrigology"


Orchestral Manoeuvres in the Dark eller OMD är en brittisk synthpopgrupp som grundades av Andy McCluskey (sång, bas) och Paul Humphreys (sång, keyboard). Bland deras många hitlåtar kan nämnas "Electricity", "Enola Gay", "Joan of Arc" och "If You Leave". Albumet "Sugar Tax" blev en stor framgång med hits som "Forever Live And Die", "Sailing on the seven seas" och "Pandora's box". I mina ögon kunde "Sugar Tax" lika gärna varit en singelsamling. Den är helt fantastisk.

Nedan har du mina favoritlåtar med OMD.
Jag har döpt dubbel-cd'n till "32 Manouvres in the Dark".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på låtarna. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

  CD 1: (Hela "Sugar Tax" från 1991 (spår 1-12) plus 4 till)
 1. Sailing on the Seven Seas
 2. Pandora's Box
 3. Then You Turn Away
 4. Speed of Light
 5. Was It Something I Said
 6. Big Town
 7. Call My Name
 8. Apollo XI
 9. Walking on Air
 10. Walk Tall
 11. Neon Lights
 12. All That Glitters
 13. History of Modern ("History of Modern" 2010)
 14. Whole Again <ém>("Liverpool: the number ones" 2008)
 15. Kissing the Machine ("English Electric" 2013)
 16. Dollar Girl ("Liberator" 1993)"Sugar Tax"
  CD 2: (Resten - förutom "Sugar Tax")
 1. Electricity ("Orchestral Manoeuvres in the Dark" 1980)
 2. Joan of Arc ("Architecture & Morality" 1981)
 3. Secret ("Crush" 1985)
 4. So In Love ("Crush" 1985)
 5. Stand Above Me ("Liberator" 1993)
 6. Best Years of Our Lives ("Liberator" 1993)
 7. Maid of Orleans ("Architecture & Morality" 1981)
 8. Souvenir ("Architecture & Morality" 1981)
 9. Talking Loud And Clear ("Junk Culture" 1984)
 10. (Forever) Live And Die ("The Pacific Age" 1986)
 11. Enola Gay ("Organisation" 1980)
 12. Sister Marie Says ("History of Modern" 2010)
 13. Dollar Girl ("Liberator" 1993)
 14. Telegraph ("Dazzle Ships" 1982)
 15. If You Leave (Singel & "The Best of OMD" 1988)
 16. Green ("History of Modern" 2010)"32 Manouvres in the Dark"


Madness är ska-musikens ambassadörer No 1. De kännetecknas av "The nutty nutty sound", ett slags blandning av ska, glad punk och engelsk music hall. Musik det svänger om. Jag brukar kalla det kostymreggae. De har hållit på sedan 1976 så de har en hel del låtar under bältet. Några av deras bästa låtar ser du nedan. Lägg märke till att det är 33 år mellan låt 8 och 9 och ändå låter det bra.

Nedan har du mina favoritlåtar med Madness.
Jag har döpt den till "Madless".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på deras bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

Låtlista: (alfabetiskt)

 1. Baggy Trousers ("Absolutely", 1980)
 2. Cardiac Arrest ("Seven", 1981)
 3. Grey Day ("Seven", 1981)
 4. House of Fun (Singel, 1982)
 5. Israelites (The Dangermen Sessions, Vol. 1", 2005)
 6. It Must Be Love (Singel, 1981)
 7. Madness ("One Step Beyond...", 1979)
 8. Misery (Smyth, "Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da", 2012)
 9. My Girl ("One Step Beyond...", 1979)
 10. Night Boat to Cairo ("One Step Beyond...", 1979)
 11. One Step Beyond ("One Step Beyond...", 1979)
 12. Our House ("The Rise and Fall", 1982)
 13. Shame & Scandal ("The Dangermen Sessions, Vol. 1", 2005)
 14. Swan Lake ("One Step Beyond...", 1979)
 15. Tarzan's Nuts ("One Step Beyond...", 1979)
 16. The Prince ("One Step Beyond...", 1979)
 17. The Return of the Los Palmas 7 ("Absolutely", 1980)
 18. Tomorrow's (Just Another Day) ("The Rise And Fall", 1982)
 19. Uncle Sam ("Mad Not Mad", 1985)
 20. (Waiting For the) Ghost Train (Singel, 1986)
 21. Yesterday's Men ("Mad Not Mad", 1985)


"Madless"


Ett amerikanskt 33-mannaband (!) som i stort sett bara spelar live i juletider. De har gjort rockiga epos med jultema till sin grej. Robert Wells är säkert avundsjuk. De låter garanterat som han skulle vilja låta. Förenklat kan man säga att receptet ur musikalisk synpunkt består av 1 del Fantomen på operan, 2 delar Meat Loaf, 3 delar Londons Symfoniorkester, 2 delar Queen, 1 del ELO och en nypa Robert Wells. Deras låtar är så pampiga och ändå så trallvänliga att det blir oemotståndligt. Lyssna bara på "A Last Illusion", "Appalachian Snowfall", "Boughs Of Holly", "Christmas Canon Rock", "Joy/Angels We Have Heard On High", "Queen Of The Winter Night" och "Wizards In Winter". Bland många andra. Tro nu för all del inte att det bara funkar att lyssna på dem på julafton. De flesta av deras låtar är instrumentala så de är tidlösa och gjorda i sånt tempo att man inte märker jultemat överhuvudtaget. Nästan alla dessa låtar är redan klassiker men i TSO's versioner blir de riktigt odödliga.

Nedan har du mina favoritlåtar med Trans-Siberian Orchestra.
Jag har döpt den till "Trans-Siberian Legends".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på deras bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. The Ghosts of Christmas Eve
 2. A Final Dream
 3. A Last Illusion (Flight of The Bumble Bee)
 4. Mad Russian Christmas
 5. O Come All Ye Faithful & Oh Holy Night
 6. Oh Holy Night (Guitar version)
 7. Appalachian Snowfall
 8. Boughs of Holly
 9. Joy-Angels We Have Heard on High
 10. Christmas Jam
 11. Mozart (Figaro)
 12. The World That He Sees
 13. The March of The Kings-Hark The Herald Angels Sing
 14. Christmas Canon Rock
 15. Queen of The Winter Night
 16. Siberian Sleigh Ride
 17. Wizards In Winter
 18. Nutrocker


"Trans-Siberian Legends"


Med 16 album och fem topp-20 Billboard-hits är det är inte konstigt att den världsberömda rockgitarristen Gary Hoey finns med bland de 100 största gitarristerna genom tiderna. Vare sig det rock, blues eller jul-låtar är Hoey en av de mest spännande gitarristerna i dag. Gary har turnerat med artister som Brian May (Queen), Ted Nugent, Foreigner, Joe Satriani, Lita Ford, The Doobie Brothers, Kenny Wayne Shepard, Eric Johnson, Steve Vai, Peter Frampton, Rick Derringer och Deep Purple.

Nedan har du mina favoritlåtar med Gary.
Jag har döpt CD'n till "Ho-Ho-Homerun". CD 1 är bara julfavoriter och CD 2 är blandat, inklusive julfavoriter eftersom de är så många.
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

  CD 1:
 1. Auld Lang Syne (Ho! Ho! Hoey, 1995)
 2. Feliz Navidad (Ho! Ho! Hoey II, 1997)
 3. Frosty the Snowman (Ho! Ho! Hoey II, 1997)
 4. God Rest (Ho! Ho! Hoey, 1995)
 5. Have Yourself A Merry Little Christmas (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 6. I'll Be Home For Christmas (Ho! Ho! Hoey II, 1997)
 7. Jingle Bell Rock (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 8. Jingle Bells (Ho! Ho! Hoey, 1995)
 9. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 10. Little Drummer Boy (Ho! Ho! Hoey, 1995)
 11. Little Town Of Bethlehem (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 12. O Come All Ye Faithful (Ho! Ho! Hoey, 1995)
 13. Silent Night (Ho! Ho! Hoey, 1995)
 14. Silver Bells (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 15. The First Noel (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 16. We Wish You A Merry Christmas (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 17. White Christmas (Ho! Ho! Hoey, 1995)
  CD 2:
 1. Coming Home (Dust & Bones, 2016)
 2. Blue Christmas (Ho! Ho! Hoey, 1995)
 3. City Sunrise (Gary Hoey, 1995)
 4. Coasting (Bug Alley, 1996)
 5. Deep South Cafe (Animal Instinct, 1993)
 6. Desire (Bug Alley, 1996)
 7. Drive (Animal Instinct, 1993)
 8. Gonzo Guru (American Made, 2006)
 9. Greensleeves (Ho! Ho! Hoey II, 1997)
 10. Happy Xmas (Ho! Ho! Hoey II, 1997)
 11. Ho! Ho! Hoey (Ho! Ho! Hoey II, 1997)
 12. I Saw Mommy Kissing Santa Claus (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 13. Joy To The World (Ho! Ho! Hoey III, 1999)
 14. Peace Pipe (Bug Alley, 1996)
 15. Rockin' Around The Christmas Tree (Ho! Ho! Hoey II, 1997)
 16. Winter Wonderland (Ho! Ho! Hoey II, 1997)
 17. Wipe Out (Hocus Pocus Live, 1998)


"Ho-Ho-Homerun"

Kim Larsen är en dansk superstjärna, folkhjälte, nationalskald, kultur- och rockikon. Han är en så hysteriskt begåvad melodisnickrare att jag bara inte kan låta bli att ha med honom. Han har hittills haft fyra "perioder"; först med Gasolin, sen med Bellami och numera med Kjukken, Däremellan har han gjort massor som soloartist. De flesta känner till Gasolin. Deras mest kända (och för den delen bästa) låtar ser du nedan.

Med Bellami gjorde han bara fyra plattor, men de blev desto bättre. De bästa låtarna ser du nedan. Man kan till dock utan problem räkna upp alla låtarna från "Yummi, Yummi" och "Kielgasten". Av de 27 låtarna på de två albumen släpptes 22 på singel! Jo, jag sa T-J-U-G-O-T-V-Å!! Smaka på den, du.

Som soloartist har han gjort så mycket att det knappt går att räkna upp. Några av de bästa ser du nedan inkl. ''Gør Mig Lykkelig'' som han fick en stor hit med i Sverige i duett med Mats Ronander. Det är faktiskt sanslöst trallvänligt alltihop.

Sedan 1995 lirar han som sagt med ett band som heter Kjukken. Även här finns några pärlor; "Bondemand Petersen", Birger Sjöbergs "Den første gang jeg så dig" och Evert Taubes "Så længe skuden kan gå".

Dessutom har jag här texterna till 443 av 473 låtar han skrivit eller framfört till dags dato (2010). De jag saknar är tre låtar på en bonus-CD med Gasolin från en samlarbox från 2005, tre låtar som inte getts ut på skiva tidigare, hobbysingeln "Den Gule Negl" (en protestsång), 12 av 15 låtar på barnskivan han släppte i november 2008 och den senaste plattan från 2010, "Mine damer og herrer", där jag inte hunnit skriva in texterna i datorn än (14 låtar).

Nedan har du mina favoritlåtar med Kim Larsen. På CD 1 är det uteslutande med kompgruppen "Bellami", de står alfabetiskt och på CD 2 står det efter konstellation (Solo, Gasolin, Tjukken).
Jag har döpt den till "Nesten komplett".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

  CD 1: (Kim Larsen & Bellami, Mats Ronander)
 1. Baby, please (Kielgasten, 1989)
 2. Bellami (Forklædt som voksen, 1986)
 3. Danas Have (Wisdom is sexy, 1992)
 4. De fortabtes avenue (Kielgasten, 1989)
 5. De smukke unge mennesker (Yummi Yummi, 1988)
 6. Den allersidste dans (Kielgasten, 1989)
 7. Den förste kjärlighed (Yummi Yummi, 1988)
 8. Dengang jeg var lille (Kielgasten, 1989)
 9. Der truer OS i tiden (Yummi Yummi, 1988)
 10. Flyvende sommer (Kielgasten, 1989)
 11. Flyvere i natten (Kielgasten, 1989)
 12. Himlen (Kielgasten, 1989)
 13. Lille lärke (Wisdom is sexy, 1992)
 14. Se min dukke (Kielgasten, 1989)
 15. Selvfölglig må de det (Yummi Yummi, 1988)
 16. Tjikker likker tjau tjau (Yummi Yummi, 1988)
 17. Tarzan Mama Mia (Singel 1988)
 18. Gör mig lycklig (Duett med Mats Ronander, 1992)


"Nesten komplett"
  CD 2: (Solo, Gasolin, Tjukken)
 1. Aah, at være en höne (Solo, 5 Eiffel, 1982)
 2. Bell'star (Solo, singel 1993)
 3. Dagen Før (Solo, 451023-0637, 1979)
 4. Haveje (Solo, Midt Om Natten, 1983)
 5. Hvilelöse hjerte (Solo, Hvem Kan Sige Nej Til En Engel, 1994)
 6. Moderne tider (Solo, 451023-0637, 1979)
 7. Ole's Fjerner (Solo, 451023-0637, 1979)
 8. Papirsklip (Solo, Midt Om Natten, 1983)
 9. Susan himmelsblå (Solo, Midt Om Natten, 1983)
 10. Tiden står stille (Solo, Midt Om Natten, 1983)
 11. Det er en kold tid (Gasolin, Live in Skandinavien, 1978)
 12. Det bedste till mig og mine venner (Gasolin, Gør det noget?, 1977)
 13. Hva gör vi nu lille du (Gasolin, Live in Skandinavien, 1978)
 14. Kvinde min (Gasolin, Gas 5, 1975)
 15. Smukke Moeller (Gasolin, Gør det noget?, 1977)
 16. Strengelegen (Gasolin, Gør det noget?, 1977)
 17. This is my life (Gasolin, Efter endnu en dag (Gas 6) 1976)
 18. Bondemand Petersen (Tjukken, Luft Under Vingerne, 1998)


Gregorian består av ett antal gregorianska (nähä!) munkar som har hittat en "ny" nisch; klassiska låtar med chant-sång, ofta flerstämmig, och med helt suveräna solo-partier, tack vare gitarristen Peter Weihe. Vilket tilltalar mig eftersom jag ju är instrumental- och gitarrmusik-freak. När det gäller just den biten bör du lyssna speciellt på deras versioner av Dire Straits "Brothers In Arms", The Yardbirds "Still I'm Sad", Metallicas "Nothing Else Matters", Pink Floyds "Wish You Were Here" och "Comfortably Numb" och Robbie Williams "Angels". Det är inte alls så udda som man kan tro. Själva solopartierna kunde lika gärna ha gjorts av originalartisterna, så bra är de. De flesta av låtarna kan du själv jämföra med originalen. Jag har smakprov på både originalen och Gregorians versioner inne på sajten.

Nedan har du mina favoritlåtar med Gregorian.
Jag har döpt den till "Enchanting Moments".
Inne på sajten kan du jämföra nästan alla deras versioner mot originalen (146 st).
Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 64 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. Brothers In Arms (Original: Dire Straits)
 2. Tears In Heaven (Original: Eric Clapton)
 3. Still I'm Sad (Original: The Yardbirds)
 4. Nothing Else Matters (Original: Metallica)
 5. When A Man Loves A Woman (Original: Percy Sledge)
 6. Wish You Were Here (Original: Pink Floyd)
 7. Voyage Voyage (Original: Desireless)
 8. Only You (Original: Yazoo)
 9. Maid Of Orleans (Original: OMD)
 10. Angels (Original: Robbie Williams)
 11. Imagine (Original: John Lennon)
 12. Comfortably Numb (Original: Pink Floyd)
 13. I'll Find My Way Home (Original: John & Vangelis)
 14. Vienna (Original: Ultravox)


"Enchanting Moments"

Volbeat är ett danskt hårdrocksband, som grundades 2001 av Michael Poulsen. Han har tidigare varit medlem i bandet Dominus, tills de splittrades strax innan Volbeat grundades. De största inspirationskällorna är Elvis Presley, Johnny Cash, Anthrax och Social Distortion. Volbeats musikstil är främst metal/hårdrock, men de har inslag av femtiotalets svängiga toner. Stilen har även jämförts som en metalversion av Elvis-musik. Sanslöst melodiskt!!!

Nedan har du mina favoritlåtar med Volbeat.
Jag har döpt den till "Heaven can wait & Hell is here".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på deras bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

 1. For Evigt (Seal The Deal & Let's Boogie, 2016)
 2. Light A Way (Guitar Gangsters & Cadillac Blood, 2009)
 3. Mary Jane Kelly (Seal The Deal & Let's Boogie, 2016)
 4. Lola Montez (Outlaw Gentlemen & Shady Ladies, 2013)
 5. Lonesome Rider (ft. Sarah Blackwood) (Outlaw Gentlemen & Shady Ladies, 2013)
 6. Black Rose (Seal The Deal & Let's Boogie, 2016)
 7. Still Counting (Beyond Hell / Above Heaven, 2010)
 8. A Broken Man And The Dawn (Guitar Gangsters & Cadillac Blood, 2009)
 9. Goodbye Forever (Seal The Deal & Let's Boogie, 2016)
 10. Heaven Nor Hell (Heaven Nor Hell [CDS], 2010)
 11. Making Believe (Guitar Gangsters & Cadillac Blood, 2009)
 12. Maybellene I Hofteholder (Maybellene I Hofteholder [CDS], 2008)
 13. Rebound (Seal The Deal & Let's Boogie, 2016)
 14. Soulweeper #2 (Rock The Rebel / Metal The Devil, 2007) 2016)
 15. The Bliss (Engelsk version av "For Evigt") (Seal The Deal & Let's Boogie,


"Heaven can wait & Hell is here"


Magnus Uggla är Sveriges främsta satiriker och rebell, alla andra kan slänga sig i väggen: För de som missat honom så kan jag ge några exempel på hans texter. Kolla bara vad han sjunger om...
...lapplisor;
"Jag drömmer jag kör bil,
råkar köra på en lisa när jag byter fil.
I drömmen kör jag på alla blåklädda pissfitter."

...kändisar;
"Jag mår illa
när Lotta Engberg står i raffset vid sin villa
och om jag ser Körberg överlägset jäsa,
med pudrad näsa,
mår jag riktigt illa."

...muskelknuttar;
"Han hävdar han är vacker smart och strong.
Fast han kan inte tugga bubbelgum och gå på en gång.
IQ, kan räkna upp till hundra.
IQ, kan ABC.
IQ, en kille att beundra,
han tror han är en sexatlet,
en stålkomet."

Ja, så där håller han på och tasksparkar åt alla håll. Och allt görs till grymt trallvänlig musik. Oslagbart!

Nedan har du mina favoritlåtar med Uggla.
Jag har döpt den till "Häng me' på party".
Den första är hans tidigare musik (1975-1988) och den andra är från 1989 till i dag.
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

  CD 1: (1975-1988)
 1. Jag skiter (Va ska man ta livet av sig för..., 1977)
 2. Jazzgossen (Va ska man ta livet av sig för..., 1977)
 3. Varning på stan (Va ska man ta livet av sig för..., 1977)
 4. Vittring (Vittring, 1978)
 5. Skandal bjotis (Den ljusnande framtid är vår, 1980)
 6. Centrumhets (Den ljusnande framtid är vår, 1980)
 7. Hand i hand (Välkommen till folkhemmet, 1983)
 8. IQ (Välkommen till folkhemmet, 1983)
 9. Fula gubbar (Den döende dandyn, 1986)
 10. Passionsfrukt (Den döende dandyn, 1986)
 11. Staffans matematik (Den döende dandyn, 1986)
 12. Häng med på party (Allting som ni gör kan jag göra bättre, 1987)
 13. I natt är jag din (Allting som ni gör kan jag göra bättre, 1987)
 14. Livet är en fest (Allting som ni gör kan jag göra bättre, 1987)
 15. Ska vi gå hem till dig (Allting som ni gör kan jag göra bättre, 1987)
 16. Vem kan man lita på (Allting som ni gör kan jag göra bättre, 1987)
 17. Hög standard (Allting som ni gör kan jag göra bättre, 1987)
 18. Mälarö Kyrka (Sjunger schlagers, 19??)


"Häng me' på party"
  CD 2: (1989-2004)
 1. Dum dum (35-åringen, 1989)
 2. Dyra tanter (35-åringen, 1989)
 3. P-F (Pissf-ttor) (35-åringen, 1989)
 4. Baby Boom (35-åringen, 1989)
 5. Jag mår illa (35-åringen, 1989)
 6. Victoria (Alla får påsar, 1993)
 7. 4 sekunder (Alla får påsar, 1993)
 8. Dansar aldrig nykter (Alla får påsar, 1993)
 9. Bli gay (Karaoke, 1997)
 10. Jag vill (Karaoke, 1997)
 11. Kung för en dag (Karaoke, 1997)
 12. Pom Pom Pom (Karaoke, 1997)
 13. Visa (Karaoke, 1997)
 14. Kompositören (Karaoke, 1997)
 15. Nitar & Läder (Där jag är e'ré alltid bäst, 2000)
 16. Jag och min far (Så mycket bättre, 2011)
 17. Efterfest (Den tatuerade generationen, 2004)
 18. Nu har pappa laddat bössan (Den tatuerade generationen, 2004)


Øystein Sunde är en norrman som är en blandning av Robert Broberg och Kjell Höglund. En ordbajsare med sinne för melodier med andra ord. Han har hållit på sedan slutet på 60-talet och är omåttligt populär i Norge. Han spelar i stort sett alla stränginstrument som finns och anses som en av Norges bästa gitarrister. Han gav ut ett par skivor på svenska på 70-talet men det blev tyvärr ingen större succé. Svenskar har alltid svårt att acceptera framgångsrika och duktiga norrmän. (*)
Nåväl. Øystein Sunde är i alla fall väl värd att lyssna på. Han har allt från roliga barnvisor som "Fire Melk Og Dagbla' For i Går" och "Hvis Dine Ører Henger Ned", rena ordbajserilåtar - på fackspråk kallat Talking Blues - som "Svigerfars mototsag" och "Jaktprat", visor med grymt roliga texter som "Campingvogna", "De må'kke komme her og komme her", "Hei, Henry Ford", "Allt går i stykker", "Hest er best som pålegg", "Kjekt å Ha", "Snøfreser'n", "Sokka Mine", "Frøken Bibelstripp", "Mr. Tiltakslysten" och "Modällfly Og Radiostyrt", egna - mycket roliga - covervarianter på låtar som "Kjepper i Romjula" (original: "You Can't Roller Skate In A Buffalo Herd" med Roger Miller), instrumentala coverpärlor som "Classical Gas", "Orange Blossom Special", "Plukke, Plukke, Plukke", "Humlens Flukt", "Dala Dalalala La Laaa" ("Colonel Bogey"), "El Commanchero" och "Dill Pickles Rag" (Han är en j-vel på banjo) till egna - eller i alla fall egna versioner av - finstämda visor som "Liten Og Grønn" ("City Of New Orleans"), "Vippetangen konditori" och "Hva Var Det Jeg Sa". Listan kan göras hur lång som helst. Mitt råd...? Lyssna.

(*) Fotnot: Se bara på norska fenomenet "A-ha". Deras "Take on Me" blev framröstad av mer än fem miljoner MTV-tittare runt om i europa som 80-talets bästa låt och tog hem 6 av 8 priser på 1986 års MTV Music Award, men när det gavs ut en dubbel-cd i Sverige med de 40 bästa låtarna från 80-talet var "Take on Me" inte ens med (!). Rätt typiskt svenskt...

Nedan har du mina favoritlåtar med Øystein Sunde.
Jag har döpt den till "Gott och blandat".
Naturligtvis kan du även här lyssna på smakprov på hans bästa låtar. Klicka bara på låtarna som är länkade.
De ligger i 96 kbps mp3-format. Inte bästa kvaliteten men det är ju bara smakprov.

      Låtlista:

  Spår 1-4 är mina all-time-high favoriter. Rolig text och kul melodi.
 1. Hest er best som pålegg (Sånn Er'e bare, 2005)
 2. Frk. Bibelstripp (Du måkke komme her og komme her, 1994)
 3. Campingvogna (Kjekt å ha, 1989)
 4. Snøfreser'n (Nå er begeret nådd, 1999)
  Spår 5-14 är mina favorittexter. Underfundiga och skrattframkallande.
 5. Svigerfars motorsag (Barkebille Boogie, 1981)
 6. Hei Henry Ford (På Sangens Vinger, 1976)
 7. Alt går i stykker (Nå er begeret nådd, 1999)
 8. Sokka mine (Nå er begeret nådd, 1999)
 9. Du måkke komme her og komme her (Du måkke komme her og komme her, 1994)
 10. Det året det var så bratt (Det året det var så bratt, 1971)
 11. Jaktprat (1001 Fnatt, 1970)
 12. Modællfly og radiostyrt (Barkebille Boogie, 1981)
 13. Tyskleksa (Barkebille Boogie, 1981)
 14. Kjepper i romjula (På Sangens Vinger, 1976)
  Spår 15-19 är mina favoritmelodier. Instrumentala eller nästan ingen text.
 15. Dala dalalala la laaa (instr) (Barkebille Boogie, 1981)
 16. El Commanchero (Instr) (Barkebille Boogie, 1981)
 17. Plukke, Plukke, Plukke (Instr) (På Sangens Vinger, 1976)
 18. Saus over bordet (Barkebille Boogie, 1981)
 19. The cat that chewed your new shoes (Instr) (Barkebille Boogie, 1981)
  Spår 20-23 är mina favoritvisor. Lite mer "seriösa" visor med bra text och melodi.
 20. Liten og grønn (Barkebille Boogie, 1981)
 21. Regning med gaffel (Du måkke komme her og komme her, 1994)
 22. Hva var det jeg sa (Du måkke komme her og komme her, 1994)
 23. Vippetangen konditori (På Sangens Vinger, 1976)
  Spår 24 är ingen låt utan en klassisk Øystein Sunde-berättelse.
 24. Saga om Harald Jordfreser (Live)


"Gott och blandat"


Det här är låtar som jag gjort som ett rent terapiarbete mellan mina marathonpass som webbdesigner.
Kopiera dem hur du vill, om du vill, men om du sprider dem vidare MÅSTE du ange källan
inklusive min webbadress. (Dvs: "Kompositör: DJ E-Jeewes/www.slipgrip.se")


 1. Exodus (DJ-edit)
 2. Fandango (DJ-edit)
 3. Giancomo
 4. Holiday In Hell
 5. Indigo
 6. Jailbreak (DJ-edit)
 7. Moonlight Swim (DJ-edit)
 8. Instrumental Master-remix