Återkommande gäster

(Fler än 5 framträdanden, alfabetiskt)

Ronni Ancona
5 avsnitt
Ronni Ancona är född den 4 juli 1968 I Troon, Ayrshire. Hon är en skotsk skådespelare, impressionist och författare. Hon slog igenom i BBC's prisade "The Big Impression" tillsammans Alistair McGowan.
Clive Anderson
15 avsnitt

Clive Anderson (född 10 december 1952) är en brittisk f.d. advokat, mest känd som komedi-författare samt radio-och TV-presentatör. Han började sin framgång på komediscenen redan under sin 15-åriga advokatkarriär med att vinna "British Comedy Award" 1991, fortsatte med att författa komiska manus, innan han fick huvudrollen i "Who's Line Is It Anyway"? Han var också framgångsrik med ett antal radioprogram, intervju-tv och gästspel i panelprogram som "Have I Got News for You", "Mock the Week" och förstås "QI".

Bill Bailey
31 avsnitt

Bill Bailey (född Mark Bailey, 13 jan 1964) är en engelsk komiker, musiker och skådespelare. Liksom hans omfattande stand-up-arbete är Bailey känd för sin roll i Black Books och sina framträdanden i "Never Mind the Buzzcocks", "Have I Got News For You", och "QI". Bailey noterades av Observer som en av de 50 roligaste brittiska komikerna 2003. 2007 och 2010 röstades han fram som den 7:e bästa stand-up-komikern i Channel 4's "100 Greatest Stand-ups".

Danny Baker
7 avsnitt

Danny Baker (född 22 Juni 1957, Deptford i södra London) är en engelsk komediförfattare, journalist, manusförfattare och radio-DJ. Sedan slutet av 1970-talet har han arbetat för ett stort antal publikations- och programföretag, inklusive NME, LWT, BBC och Talk Radio.

Jo Brand
32 avsnitt

Josephine Grace "Jo" Brand (född 23 juli, 1957) är en BAFTA-vinnande engelsk komiker, författare och skådespelerska. Hon börjar sin underhållningskarriär med en övergång från psykiatrisk omvårdnad till den alternativa stand-up scenen och tidiga föreställningar i "Saturday Live", fortsatte med "The Brain Drain", "Jo Brand Through the Cakehole", "Getting On" och olika tv-framträdanden bland annat som en återkommande gäst i "QI". 2003 listades hon av The Observer som en av de 50 roligaste britiska komikerna.

Rob Brydon
15 avsnitt

Rob Brydon (född Robert Brydon Jones, 3 maj 1965) är en BAFTA-nominerad walesisk skådespelare, komiker, radio-och tv-presentatör, sångare och impressionist. Han spelade Farbror Bryn i sit-comen "Gavin och Stacey", är värd för panelprogrammet "Would I Lie To You?", spelar en parodi på sig själv i Rob Brydon's "Annually Retentive" och spelade Keith Barret i komedin "Marion och Geoff" och spin-offen "The Keith Barret Show". Han är också värd för "Rob Brydon Show", en pratshow på BBC. Brydon har arbetat med ett antal komiker och skådespelare, speciellt Steve Coogan och Julia Davis. I juni 2012 var Brydon en av sex värdar för "The Queen 's Diamond Jubilee Concert" i London.

Jimmy Carr
26 avsnitt

James Anthony Patrick "Jimmy" Carr (född 15 september 1972) är en brittisk komiker och humorist, känd för sin uttryckslösa leverans, svarta humor och knivskarpa one-liners. Han är också författare, skådespelare och presentatör i radio och tv. Carr började sin framgångsrikŠ komedi-karriär 2000. Efter att ha blivit etablerad som stand-up-komiker började Carr att synas i ett antal tv-program, framför allt som värd för panelprogrammet "8 out of 10 Cats". Jimmy har medverkat 3 gånger i motorprogrammet Top Gear och beskrevs av deras testförare, "The Stig", som "den värsta föraren vi någonsin haft och den lyckligaste människan på denna jord".

Jeremy Clarkson
11 avsnitt

Jeremy Charles Robert Clarkson (född 11 april 1960) är en engelsk tv-journalist och författare som specialiserat sig på bilar. Han är mest känd för sin roll i tv-serien "Top Gear" tillsammans med Richard Hammond och James May. Han skriver också varje vecka kolumner för The Sunday Times och The Sun. Sedan mitten av 1990-talet presenterar Clarkson regelbundet i sina egna program i brittisk tv och gästar ofta andra tv-program. Han producerar program och böcker om ämnen som historia och teknik. Mellan 1998 och 2000 hade han sin egen pratshow, "Clarkson". Hans påstridiga, men humoristiskt twistade, författar- och presentations-stil har ofta genererat mycket offentliga reaktioner. Hans handlingar både privat och som Top Gear-presentatör har också ibland resulterat i kritik från media, politiker, påtryckningsgrupper och allmänheten. Trots den kritik som riktats mot honom har han genererat ett betydande motorintresse från den stora allmänheten, en viktig faktor i det faktum att "Top Gear" år efter år är ett av BBC's mest sedda program.

Jack Dee
6 avsnitt

James Andrew Innes "Jack" Dee (född 24 september 1961) är en engelsk ståuppkomiker, skådespelare och författare känd för sin sarkastiska, kvicka och uttryckslösa humor. Han är mest känd både i Storbritannien och Sverige för sin komediserie "Lead Balloon", som hette "Fritt fall" i Sverige, och för att vara lagkapten i "Shooting Stars" och leda sitt eget program "Jack Dee: Live at Apollo", som nominerades till en BAFTA 2006. Han också värd för "Jack Dee Show", "Jack Dee's Saturday Night" och "Jack Dee Happy Hour". Han vann Celebrity Big Brother 2001.

Rich Hall
24 avsnitt

Richard "Rich" Hall (född den 10 juni 1954) i Virginia är en amerikansk komiker, författare och musiker. Han specialiserar sig på uttryckslös observationskomedi och politisk satir. Han är flitigt återkommande i program som "Saturday Night Live", "Late Show med David Letterman" och förstås "QI".
Rich Hall's hemsida

Andy Hamilton
7 avsnitt

Andrew Neil Hamilton (född 28 maj 1954) är en brittisk komiker, paneldeltagare, tv-regissör, komedi-manusförfattare och radio-dramatiker. Han har bl.a. skrivit manus för: "Not the Nine O'Clock News" (1979), "Who Dares Wins" (1983), "Alas Smith & Jones" (1984), "Scotch & Wry" (1986), "Drop the Dead Donkey (1990), "It's Only a Theory" (2009), "The Two Ronnies" och ytterligare ett tiotal, mer okända i Sverige. Han är kortväxt och född utan höger tumme.

Phill Jupitus
30 avsnitt

Phillip Christopher Jupitus (född den 25 juni 1962) föddes som Phillip Swan i Newport på Isle of Wight och tog sin styvfar Alexanders efternamn, Jupitus, när han var 16. Han är en engelsk stå-upp- och improvisationskomiker, skådespelare, poet, serietecknare och podcaster. Jupitus har varit lagkapten i popmusik-frågesportprogrammet "Never Mind the Buzzcocks" sedan starten 1996 och medverkar också regelbundet som gäst i flera andra komiska program, så som QI och "I'm Sorry I Haven't a Clue".

Sean Lock
27 avsnitt

Sean Lock (född 22 april 1963) är en engelsk komiker och skådespelare. Han började sin karriär som ståuppkomiker. Han vann "Brittish Comedy Award" 2000 i kategorin "bästa live-komiker" och nominerades till en "Perrier Comedy Award". Han är också känd för sina framträdanden i TV och radio. Han har skrivit material till komiker som Bill Bailey, Lee Evans och Mark Lamarr och röstades fram som den 55:e bästa stand-up-komikern i kanal 4:s "100 Greatest Stand-ups" i 2007 och på den uppdaterade listan 2010 som den 19:e bästa.

Lee Mack
5 avsnitt
Lee Gordon McKillop, känd som Lee Mack (född 4 aug 1968) är en engelsk stand-up komiker och skådespelare mest känd för att skriva och ha huvudrollen (även han kallad Lee) i komediserien "Not Going Out". Sedan 2007 har Lee varit lagkapten i BBC's panelshow "Would I Lie to You?". Han är också värd för Sky One's "Duck Quacks Don't Echo". Han har varit en regelbunden panelmedlem på "Have I Got News For You", "Never Mind the Buzzcocks" och förstås "QI".
Jason Manford
5 avsnitt
Jason John Manford, född 26 maj 1981, är en brittisk komiker och tv-presentatör. Manford var värd för en frukosthow på Xfm Manchester fram till 15 maj 2008. Under perioden juni 2007 till november 2007 var han författare för Paramount Comedy. Han hade en egen show, Tonightly, som sändes varje vardag 1Ė22 augusti 2008.
David Mitchell
21 avsnitt

David James Stuart Mitchell (född 14 juli 1974) är en brittisk skådespelare, komiker och författare. Han är hälften av duon Mitchell and Webb, tillsammans med Robert Webb. Mitchell vann "British Academy Television Award" som bästa komiker 2009 för sin roll som Mark Corrigan i "Peep Show". På egen hand har Mitchell spelat Dr James Vine i sitcomen "Jam & Jerusalem". Han är också en flitig deltagare i brittiska panelprogram som ex.vis "QI" , "Mock the Week" och "Have I Got News for You", liksom "Best of the Worst" och "Would I lie To You"? där han är lagkapten i de två sistnämnda. Han är även värd för både "The Unbelievable Truth", "10 O'Clock Live" och "The Bubble". Mitchell skriver också en daglig kolumn i The Observer.

Ross Noble
11 avsnitt

Ross Markham Noble (född den 5 juni 1976) är en engelsk ståuppkomiker och skådespelare från Cramlington, Northumberland. Noble steg till mainstreampopularitet genom att frekvent synas i tv, särskilt i intervjuer och kändisfrågesportprogram som "Have I Got News For You". Många av hans turnťer har också släppts på DVD. 2007 röstades han fram som den 11:e bästa stand-up-komikern i Channel 4:s "100 Greatest Stand-Ups" och samma plats fick han i den uppdaterade listan 2010. 2012 Noble gjorde sin filmdebut i skräckfilmen "Stitches".

Dara ” Briain
14 avsnitt

Dara ” Briain (född den 4 februari 1972) är en irländsk ståuppkomiker och tv-presentatör, känd för att leda panelshower som "The Panel", "Mock the Week", "Dara ” Briain: School of Hard Sums" och "The Apprentice: You're Fired!". Han har också, förutom "QI", medverkat i "Have I Got News For You" och Stargazing Live. Irländska Independent beskrev honom som "Terry Wogans arvtagare som Storbritanniens favorit-irländare". Han skriver för Evening Standard och Bruce Dessau konstaterade att "Om du inte skrattar åt ” Briain, kontrollera din puls, du måste vara död". Sedan januari 2006 har ” Briain deltagit i BBC's "Three Men in a Boat" med Rory McGrath och Griff Rhys Jones. Serien som sändes i ett par avsnitt kring nyår 2006 och sedan varje år sedan 2008, har konsekvent haft runt 3 miljoner tittare. 2007 blev han framröstad som den 42:a bästa stand-up-komikern i Channel 4's "100 Greatest Stand-Ups" och igen i den uppdaterade listan 2010 som den 16:e bästa.

Sue Perkins
11 avsnitt

Susan Elizabeth Perkins (född 22 September 1969) är en brittisk komiker, född i East Dulwich, London, England. Hon är mest känd för sin premiärroll, som Mel Giedroyc i "Mel And Sue". Duon fick "Daily Express Best Newcomers Award" vid Edinburgh-festivalen 1993. Efter några år som manusförfattare på skriver för "French & Saunders" (och ibland medverkande), blev hon programledare för lunch-showen "Light Lunch" på Channel 4 och en kvällsversion, helt logiskt döpt till "Late Lunch".

John Sessions
10 avsnitt

John Gibb Marshall (född 11 januari 1953), mer känd under artistnamn Sessions, är en skotsk skådespelare och komiker. Han är känd för improvisationskomedi i tv-program som "Who's Line Is It Anyway?", som panelist i "QI" och som skådespelare i många filmer, både i Storbritannien och i Hollywood.

Sandi Toksvig
14 avsnitt

Sandra Brigitte "Sandi" Toksvig (född den 3 maj 1958 I Köpenhamn) är en dansk/brittisk komiker, författare och programledare på brittisk radio och tv. Hon presenterar idag "The News Quiz" på BBC Radio 4 och "1001 Things You Should Know" på Channel 4. I oktober 2012 efterträdde hon Sheila Hancock som rektor för universitetet i Portsmouth.

Johnny Vegas
7 avsnitt

Johnny Vegas (född Michael Joseph Pennington den 11 september 1971) är en engelsk skådespelare och komiker. Han är känd för sina ilskna harranger, surrealism, ståtliga figur, höga hesa röst och sin support av St Helens rugbyklubb. Han är flitigt återkommande i olika panelprogram som "8 out of 10 Cats" och "QI". På senare tid har han intresserat sig mer och mer för dramatiskt skådespeleri.

tillbaka till toppen