Blu-ray & DVD:

Ytterligare DVD-skivor har släppts med allt från olika specialerbjudanden, sammanställningar och "på köpet" när man
köper en viss tidning", men jag har bara tagit med de mest intressanta. För "best of..."-varianter, se även resp. säsong.

Back In The Fast Lane The Best of Series 1 & 2 (Oktober 2003)
The Best of Series 3 and 4
April 2004 [TG Magazine]
The Complete 10th Series
April 2009
The Complete 11th Series
Januari 2010

Höjdpunkter från de första två säsongerna. En förhands-skiva med samma titel gavs bort med Top Gear magazine månaden innan.

Höjdpunkter från säsong 3-5, tillsammans med bortklippta scener och tidigare ej visat material. En förhands-skiva, med titeln "The Best Of Revved Up" gavs bort med Top Gear magazine månaden innan.

Tionde säsongen. Bonus-material tillsammans med Botswanaspecialen precis som på "The Great Adventures 2"-dvd'n.

Säsong 11. Den släpptes endast i USA och Kanada på allmän begäran. släpptes i Australien i mars 2010.

The Complete 12th Series
Januari 2010
The Complete 13th Series
September 2010
The Complete 14th Series
Mars 2011
The Complete 15th Series
Mars 2011

Säsong 12, inklusive "Vietnam Special" och bonusmaterial. (Endast i USA och Kanada)

Säsong 13. Den släpptes i Australien den 4 november 2010.

Säsong 14. (DVD och BluRay)

Säsong 15. (DVD och BluRay)

The Challenges
Maj 2007
The Challenges 2
Juni 2008
The Challenges 3
Juni 2009
The Challenges 4
Juni 2010

En sammanställning av de bästa Top Gear-utmaningarna från tidigare säsonger. En förhands-skiva med titeln "Best Of The Challenges" gavs bort med Top Gear Magazine månaden innan för att promota den officiella utgåvan.

En andra sammanställning av utmaningar från tidigare säsonger. DVD:n innehåller även bortklippta scener, sekvenser ur andra vinklar och utökade varv/intervjuer. Amazons utgåva kom förpackad i en kartong med en gratis "I Am The Stig" t-shirt.

Ett tredje urval av utmaningar från tidigare säsonger. Till skillnad från föregångarna gav inte Top Gear Magazine bort denna som förhands-skiva. DVD'n bestod av två skivor, en med utmaningarna och den andra en rad udda material.

Här ingår polisbilsutmaningen, den ökända elbilen, samt pojkarnas kapplöpning mellan ett 50-tals tåg och en 50-talsmotorcykel, Jeremy och James annonsutmaning, den perfekta bilen för 17-åringar, bakhjuls-utmaningen, klassiska bilrally-utmaningen och luftskepp/husvagns-utmaningen.

The Great Adventures
Mars 2008
The Great Adventures 2
Mars 2009
The Great Adventures 3
Mars 2010
The Great Adventures 4
Mars 2011

En box med Polar-specialen inklusive aldrig visat Director's cut-material och den amerikanska Deep South Road-trippen som har flera minuter bortklippta från avsnittet på grund av klagomål när det sändes.

En box med Botswana-specialen inklusive aldrig visat Director's cut-material och Vietnam-specialen inklusive flera minuter bortklippt censurerat material. Dvd'n innehöll också kommentarer, andra borttagna scener och ett fotogalleri.

En box med Bolivia-specialen den rumänska specialen och Boneville-specialen. Alla tre programmen innehåller material som inte visats i tv samt bortklippta scener, fotogalleri och kommentarer från James May. Släpptes även på Blu-ray.

Mellanöstern-specialen, USA Road trip och Albanien-specialen. Släpptes även på Blu-ray.

Revved Up
Juni 2005
Winter Olympics
Juni 2006
The Polar Special: The Director's Cut
Oktober 2008
Top Gear Uncovered
November 2009

Material från säsong 3 och 4, varav en del aldrig visats. Detta var också en förhands-skiva man fick gratis med Top Gear Magazine men till skillnad från andra liknande skivor såldes denna aldrig kommersiellt.

Omfattar hela OS-specialen från sjunde säsongen, tillsammans med bortklippta scener och ytterligare bilder av The Stigs träningsprogram.

HD-version, till skillnad från den "vanliga" versionen som släpptes på "The Great Adventures". Släpptes endast på Blu-ray.

Richard Hammond presenterar ett direkt-till-DVD-avsnitt för att visa tittarna hur man gör sitt eget Top Gear-avsnitt. DVD'n producerades efter att hans tredje interaktiva dvd "skrotades" i början av 2009. (Se även under "Richard Hammond")


Top Gear Apocalypse
22 november 2010

En DVD special där Hammond och May undersöker fordon i en postapokalyptisk värld som har sprängts i bitar av kärnvapen eller en massiv komet? Det är en skrämmande resa in i framtiden som visar vi hur du kör till jobbet i ständigt mörker under en nukleär vinter, hur man gör motorsport spännande när det bara två tävlingsförare kvar i livet och, i en värld där alla bilar är till bristningsgränsen fyllda med vapen, hur man överlever det vilda, explosiva raseriet från en domedagsbesiktning. Och vilken bil skulle du ta på en sista biltur om det bara fanns ett enda fat med bensin kvar på planeten? Släpptes även på Blu-ray.

Följande DVD:er har aldrig getts ut kommersiellt (Liksom några ovan).
Det är bara "förhands-skivor" som följde med Top Gear Magazine.

The Best Of The Stig
April 2009 [Top Gear Magazine]
Top Gear: The Supercars
April 2010 [Top Gear Magazine]

Den här dvd'n innehåller London-racet (där Stig åkte kollektivt som omväxling), Silverstones 24-timmars uthållighets-lopp och dessutom hans bästa Power Laps.

Material som tagits från olika säsonger med utmaningar och power laps med några av världens bästa supersportbilar.