Jeremy Clarkson (Säsong 1-21)
Det är ingen överdrift att påstå att när Jeremy först dök upp i "gamla" Top Gear, ändrade han den moderna biljournalismen. Han gjorde detta genom att inse att människor var mindre intresserade av att höra om en bils ventiltider, komprimering och däckstorlek än de var i att veta om a) sagda bil skulle förbättra deras allmänna livskvalitet och b) om att bli sedd i sagda bil skulle göra att attraktiva människor vill ligga med dem. När Top Gear nystartade 2002 tog programmet denna filosofi, la till en turbo och tryckte på rakt ut i etern. Resten är, som man säger, historia.
Mer under rubriken "Jeremy Clarkson" ovan.

Richard Hammond (Säsong 1-->)
Efter att ha börjat på en kabelkanal som skickligt kombinerade bil-show med mjukporr (vi skyndar att tillägga att han bara medverkande i motor-delen), utmärkte Richard sig snabbt som en integrerad del av Top Gear-maskinen. "Hamstern" är en uttalad bilgalning som tillför serien en unik blandning av entusiasm och (till skillnad från de andra två) möjligheten att springa upp för en trappa utan att svimma.
Mer under rubriken "Richard Hammond" ovan.

James May (Säsong 2 -->)
Bortsett från att vara en ordentlig "vuxen" motorjournalist är James också en skicklig pianist och en kvalificerad pilot. När han anslöt Top Gear 2003 (efter att ha varit med i det gamla programmet 1999) förde han in lite tankeväckande nytt element till serien, tillsammans med sitt känsliga hår och ett spännande utbud av färgglada tröjor. James har sedan dess fått det något orättvisa smeknamnet "Captain Slow". Detta är i grunden eftersom han, till skillnad från Jeremy och Richard, inte kör överallt som om han hade getingar i byxorna.
Mer under rubriken "James May" ovan. (Kolla in hans "Toy Stories"-serie. Den är grym.)

Jason Dawe (Säsong 1)
Jason är en brittisk biljournalist och programledare född och uppvuxen i Cornwall.

Dawe blev programledare i Top Gear efter att den lanserades på nytt 2002. Hans huvuduppgift i programmet var att presentera olika bilfynd, i motsats till de supersportbils-recensioner och underhållande utmaningar som gjordes av de två andra programledarna, Jeremy Clarkson och Richard Hammond. James May ersatte Jason som programledare till säsong två.

Dawe är kolumnist i The Sunday Times bilsektion där han har skrivit mycket om begagnade bilar. Tillsammans med Nick Rufford från Sunday Times har han också gjort många videos av bilrecensioner. Han skriver för många andra tidskrifter och är en regelbunden medarbetare i radio och TV som bilexpert.

Dawe är nu värd för "Used Car Roadshow" med Penny Mallory på ITV4 och "Men & Motors".

The Stig
"Some say that both his hearts have variable valve timing, one of his leg is hydraulic and that the outline of his left nipple is exactly the same shape as the Nurburgring. All we know is hes called The Stig".

(the) Stig är den hemlige testföraren i motorprogrammet Top Gear. Stigs huvuduppdrag i programmet är att köra bilar, för det mesta sport- eller superbilar, som testas ett varv runt Top Gears egen testbana. Tiden bilen får på detta varv används för att ranka bilarna på Power Lap-listan. Ibland används även The Stig för att hastighetstesta andra bilar som används i programmets inslag. Ett genomgående skämt i serien är att The Stig lyssnar allt från bakgrunds- och reklamfilmsmusik till morsekod i bilstereon medan han kör bilarna på testbanan.

Han sysslar inte med sponsring, undanflykter eller press-konferenser efter sina race. Han finns till för en enda anledning - att vrida varje droppe prestanda ur varje bil han kör, vilket ger oss optmala varvtider runt vår krävande testbana.

Stig visas alltid i vit racingoverall och vit hjälm med tonat visir, och han pratar aldrig. Det är uppenbart att The Stig är någon med racingbakgrund, men hans identitet är hemlig. På senaste tiden har dock programledarna börjat uppmärksamma mysteriet med hans identitet i programmet, dock utan att ge några ledtrådar. Det har funnits två Stig i programmets historia, en med svart dräkt och en med vit.

Svarte Stig: (Säsong 1-2)
I tredje säsongens premiäravsnitt tog man "livet" av den svarte Stig i ett experiment som gick snett. Han "dog" när bilen han körde for över kanten på ett hangarfartyg och störtade ned i havet. Han ersattes i samma avsnitt av "Vita Stig". Anledningen var att hans identitet hade röjts. När Perry McCarthy's självbiografi "Flat Out, Flat Broke" publicerades stod det klart att han var den mystiske svarte Stig. Macarthy är en före detta formel 1-förare som testkört åt både Benetton, Arrows och Williams-stallen.

Vite Stig: (Säsong 3-->)
Rykten om den vite The Stigs identitet florerar i stor utsträckning. Ett vanligt förslag är att han är Ben Collins - en erfaren racingförare. Ben Collins har också medverkat i programmet som förare i flera inslag. En artikel i Auto Motor & Sport vill göra gällande att Ben Collins har avslöjat sig själv som The Stig.

Det står dock klart att det inte bara är en person som är The Stig. Det finns vissa tillfällen när Stig "spelas" av en annan person. När han, officiellt, körde Renaults F1-bil var det stallets testförare Heikki Kovalainen som bar The Stig-uniformen. I ett inslag i Top Gears egna vinter-OS utförde The Stig ett backhopp med en snöskoter. Då var det svenske skoter-cross-föraren Dan Lang som spelade The Stig. Det sägs även att under vissa av de vanliga testvarven spelas The Stig av någon annan. Det kan vara fallet om Top Gear lånat bilen av en privat ägare som inte vill låta någon annan köra den (testvarvet med Maserati MC12 sägs vara ett exempel på det, där ägaren till bilen själv var The Stig). Den 10 mars 2007 dök det på YouTube upp ett klipp från ett holländskt TV-program där reportern lyckas få prata lite med The Stig. Detta har på nytt blåst liv i debatten om vem The Stig är med gissningar utifrån hans dialekt, betoning, med mera.

I januari 2009 blev den vite The Stigs identitet till slut avslöjad av en gallerist när Ben Collins besökte galleristen för att reproducera bilder på sig själv med den typiska vita overallen och hjälmen med det svarta visiret. Alla rykten om att Collins var den vite The Stig blev därmed bekräftade, även om BBC officiellt vägrade bekräfta vite The Stigs identitet. I juni 2009 avslöjades identiteten som Michael Schumacher, vilket förstås bara var ett skämt.

The Stig som karaktär:
Under senare säsonger av Top Gear har man i programmet börjat använda The Stig mer som en aktiv person/karaktär. Bland annat har man släppt ut The Stig i verkligheten under ett race till Skottland, där man fick veta att han betalar sin bensin med ett bankkort utfärdat av "Bank of Money". Man har även uppmärksammat mysteriet med hans identitet på ett lite retfullt sätt, typiskt för Top Gear.

Under en introduktion av The Stig sades att hans andedräkt luktar magnesium. När Jeremy Clarkson senare i samma avsnitt intervjuade Damon Hill och han förnekade att han är The Stig luktade Jeremy på hans andedräkt och konstaterade att det luktade magnesium.

På Top Gears webbplats finns en frågesport där en av frågorna lyder "Vem är The Stig? A) Damon Hill B) Tiff Needell C) Ayrton Senna's ande D) Ingen av de ovanstående".