Det är inte ens någon idé att gå in på allt Jeremy har gjort. Han är - precis som de andra två programledarna i Top Gear - författare (12 böcker sedan 1996), journalist (skriver regelbundet i The Sun och Sunday Times), pratshow-värd (egna pratshowen "Clarkson") och programledare (bl.a. Top Gear). Han är kort sagt en blandning mellan Jan Guillou (Sveriges mest kända författare), Robert Collin (Sveriges mest kända motorjournalist), Kristian Luuk (Sveriges mest kända pratshow-värd) och Göran Hägg (Sveriges mest kända "jag-har-åsikter-om-allt"), fast med 10 gånger så mycket pengar som alla dessa tillsammans. De filmer jag har med Jeremy finns nedan. Som synes saknar jag två filmer: No Limits (2002) och Shoot Out (2003).

Jeremy har ofta beskrivits som "den mest inflytelserika mannen inom biljournalistik, i huvudsak av honom själv. Uppskattningar tyder på att han är drygt nio meter lång, äger 14.000 par jeans och har förstört nästan 4,2 miljoner däck under sin livstid. Han är mest känd för innehav av en högerfot som tydligen består av någon form av bly, för att ha skapat några av de mest plågsamma liknelser någon någonsin yttrat på tv och för att lämna världens längsta paus mellan två delar... av samma mening. Han har aldrig åkt kollektivtrafik.

När det gäller Jeremy's bilhistoria är det rättvist att säga att han lever som han lär. Under årens lopp har hans garage varit värd för en mängd exotiska bilar, inklusive en Escort RS Cosworth, Ferrari F355, Mercedes SL55 AMG, Ford GT och Lamborghini Gallardo Spyder. Tja, skulle inte du också det om du hade råd?

Några av Jeremys bilprogram:

SPEED

(10 juni - 15 juli 2001)

Speed var en BBC TV-serie om historien av snabba fordon, inklusive flygplan, båtar och bilar. Showen presenterades av Jeremy Clarkson och bestod av sex episoder. Varje fokuserat på olika aspekter av hastighet. Serien visades första gången i den brittiska BBC One under 2001, och därefter visas upp för en internationell publik på BBC World och i Australien på hur man kanaliserar.

1: The Thrill of Speed
10 juni 2001

Varför får vissa människor älskar fart när vissa andra inte? För att ta reda Jeremy Clarkson tar hans mor på en berg-och dalbana, rider med brittiska armén bob team och besök Kalifornien för att undersöka dragboat racing. Formula One World Champion Damon Hill förklarar hur han trivs på spänningssökande, artificiellt skapa tryck i situationer. Clarkson får veta att du njuter spänningssökande är ett resultat av dopamin, ett hormon som frigörs i hjärnan för att ge njutning och serotonin en kemikalie som orsakar en person att känna rädd. Mängden av dessa kemikalier som frigörs vid en aktivitet varierar från person till person.

Jeremy tar sin mor på en berg-och dalbana, rider med brittiska armén bob team och besök Kalifornien för att undersöka dragboat racing att förstå varför vissa människor älskar fart när vissa andra inte. Jeremy sedan intervjuer Formula One World Champion Damon Hill i ett försök att ta reda på.

2: Superstars of Speed
17 juni 2001

Vad gör vissa människor bättre på att klara hög hastighet än resten av oss? Clarkson intervjuer Formula One världsmästaren Michael Schumacher, World Rally Champion Colin McRae och tennisspelare Greg Rusedski.

Jeremy intervjuer Formula One världsmästaren Michael Schumacher, World Rally Champion Colin McRae och tennisspelare Greg Rusedski i ett försök att ta reda på vad som gör vissa människor bättre på att klara hög hastighet än resten av oss.

3: Surviving Speed
24 juni 2001

Hur klarar våra bräckliga kroppar i hög hastighet?

Jeremy försök att upptäcka hur en skör människokroppen kan klara av kraften i Speed. Han utforskar också risk för Rapid Transit, möter Cresta Run cyklisterna i St Moritz och pratar med chefen testpilot av Eurofighter.

4: Nature Fights Back
1 juli 2001

Luftmotstånd och hur mänskligheten försöker att övervinna denna osynliga fiende.

Jeremy möter öknen förare, skidåkare hastighet, testpiloter, fallskärmshoppare och astronauter, i ett försök att ta reda på hur naturen slår tillbaka. Han försöker sedan den anglo-amerikanska ras att bryta ljudvallen och erfarenheter syrebrist i övertryck enhet.

5: Superhuman Speed
8 juli 2001

Maskiner som uppnår den högsta hastighet i världen.

Jeremy tar sin första kärlek, förbränningsmotorn, till ett nytt personligt rekord i 215mph på Salt Flats i Utah. Han klättrar sedan ombord den snabbaste någonsin jetdrivna flygplan, remmar en jetmotor på en push cykel och får upp nära en rymdfärja motorn på full effekt.

6: The Century of Speed
15 juli 2001

Vilken hastighet har gjort för mänskligheten och vad är det bästa maskinens hastighet har gett oss?

Inför framtiden kommer Jeremy till överraskande slutsatsen att hastigheten var en 20th century fenomen och allt är långsammare. Han upptäcker också att 20th century snabba maskiner blir leksaker, som han genast bevisar genom att få bakom spakarna på ett stridsplan i en luftstrid med en tysk. Plus Jeremy avslöjar sin ultimata maskinen favorit hastighet.Hans 16:e film (passande då det var mitt i Top Gears 16:e säsong) släpptes julen 2010 och innehåller Pagani Zonda R, Ferrari 458 Italia och Lamborghini Gallardo Superleggera LP570-4 och andra härliga åk som till exempel britten Ariel Atom V8. Genom hela filmen finns uppdrag a la Top Gear och Jeremy måste komma i form för att få delta i sitt första touring car-race någonsin. Förutom detta ingår en 45 minuter lång "bakom scenen"-dokumentär och Jeremys topp fem bilkrascher genom åren. Filmen släpps även på Blu-ray.